Bursa'da Kahvehanedeki Silahlı Kavganın Davası

Silahlı kavgada kahveci arkadaşını tabancayla vurarak öldürdüğü iddiasıyla müebbet hapsi istenen sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bursa'da, silahlı kavgada kahveci arkadaşını tabancayla vurarak öldürdüğü iddiasıyla müebbet hapsi istenen sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın duruşmasına, tutuklu sanık Yılmaz Çetin ile ölen Doğan Kahriman'ın yakınları ile tarafların avukatları katıldı. Tutuksuz sanık Zekeriya Tek ise mahkemeye gelmedi.

Hakkında 'kasten adam öldürmek' suçundan müebbet hapsi istenen sanık Çetin, savunmasında üzgün olduğunu söyledi.

Çetin, olayların buraya geleceğini hiç düşünmediğini ifade ederek, 'Çok üzgünüm. 40 yıl düşünsem böyle bir olayın başıma geleceğini tahmin edemezdim. Kahvesinde çalışırdım, bana sigara parası verirdi. Olay günü nasıl oldu bilmiyorum. Tartışma çıktı, o sırada elimde tabancam vardı, geri çekilirken koltuğa çarptım, elimdeki silah patladı. Pişmanım.' diye konuştu.

Duruşmada olay günü kahvehanede bulunan bazı tanıklar da dinlendi.

Bu arada, İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi salonundan Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katılması beklenen ancak adli kontrol şartlarını ihlal ettiği belirtilen tutuksuz sanık Zekeriya Tek, hakkında da yakalama kararı çıkarıldı.

Duruşma, eksik evrakların giderilmesi ve tutuksuz sanık Zekeriya Tek'in getirilmesi için ertelendi.

- Olay

İddiaya göre, 25 Kasım 2015 tarihinde Yılmaz Çetin, aralarında husumet bulunan arkadaşları Doğan Kahriman ve Zekeriya Tek'i barıştırmak amacıyla Kahriman'ın merkez Osmangazi ilçesi Hocahasan Mahallesi Bahçe Sokağı'nda işlettiği kahvehaneye gelmiş, üçlü arasındaki tartışma, kısa sürede kavgaya dönüşmüştü. Bu sırada Yılmaz Çetin, kendisine küfrettiğini öne sürdüğü Kahriman'a tabancayla ateş etmiş, bu kişi kaldırıldığı hastanede müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı. Gözaltına alınan Çetin nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanmış, Tek ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
Kaynak: AA