Bartın Valisi Basın Mensuplarıyla Buluştu

Bartın’da ulusal ve yerel basın kuruluşlarında görev yapan gazeteciler Bartın Valisi Nusret Dirim ile iftarda bir araya geldi.

Bartın Valisi Basın Mensuplarıyla Buluştu
Bartın Gazeteciler Derneği tarafından organize edilen iftara Vali Nusret Dirim ve Vali Yardımcısı Mesut Gençtürk’te katıldı.

İftarda yaptığı konuşmada katılan gazetecilere ve Vali Dirim’e teşekkür eden Bartın Gazeteciler Derneği Başkanı Güngör Yavuzaslan, basın mensupları arasındaki birlik ve beraberliğin daim olmasını diledi.

Nusret Dirim ise iftarda yaptığı konuşmada medya ile birlik ve beraberlik içerisinde çalışmanın önemine değindi. Vali Dirim "Bizleri sizlerle bir Ramazan sofrasında Bartın’ın da en güzel mekânlarından birinde buluşturduğu için Gazeteciler Derneği Başkanına ve ekibine öncelikle teşekkür ediyorum. Uzun yıllar Anadolu’nun ve Trakya’nın değişik yerlerinde çalıştıktan sonra en son Bartın’a gelmiş bulunuyorum. Burada güzel şeyler yapmak, güzel şeylere destek olmak ve güzel şeyleri arttırmak arzusundayım. Bunu da tabii ki hep birlikte yapacağız. Hiç kimse tek başına bir şey yapamaz. İnsanlar ancak fikirlerini, güçlerini ve emeklerini bir araya getirirse güzel şeyler ortaya çıkabilir. Ben bu düşünce içerisinde sizlerin hep desteğini istiyorum. Medyayı hep önemseyeceğim. Çünkü sizler toplumumuzun gözü ve kulağısınız. Yapılan yanlış bir uygulama varsa ilk önce siz bunu duyup bizleri uyaracaksınız. Biz de bu uyarıları ciddi ve titiz bir şekilde değerlendirerek yolumuza devam edeceğiz. Bu ülkeyi büyük bir ağaca benzetirsek hepimiz aslında bu ağacın birer dalıyız. Aslında hepimiz bir şekilde aynı hedefler doğrultusunda çalışıyoruz. Sizler tabii ki yeri geldiğinde yanlışları göstereceksiniz, topluma sunacaksınız ya da eleştireceksiniz. Bizler de bunu ağacın bir parçası olarak güzellikleri ortaya çıkarmak ve yanlışları engellemek için yaptığınızın farkında olacağız" dedi.

“MEDYA CİDDİ BİR KAMU GÖREVİ”

Gazeteciliğin kamu görevi olduğunu belirten Vali Dirim "Önemle vurgulamak istediğim şey sizlerin bir kamu görevi yaptığınız. Çünkü medya ciddi bir kamu görevidir. Tabii ki bizimde sizlerden beklentimiz kamu adına çalışan diğer insanlar gibi kamunun sağ duyusuna sahip olarak çalışmalarınızı gerçekleştirmeniz. Yargısız infazda bulunmamanızı istiyoruz. Eğer bir yanlış ya da sıkıntı varsa bunu mutlaka ilgilere sorup teyit ettirdikten sonra toplumla paylaşmanızı istiyoruz. Dedikodu olan şeyleri haber yapmak kesinlikle kabul edilemez ki halkımızda zaten bunu mutlaka fark edecektir. Ben ve çalışma arkadaşlarım karşılaştığınız sıkıntılarda veya destek olmamız gereken noktalarda mutlaka sizlere desteğimizi göstereceğiz. Sizlerin sağlıklı bir şekilde habere ulaşmanız için bütün mekanizmaları harekete geçireceğiz. Bizim kullandığımız kaynaklar ve yetki kamu adınadır. Kullandığımız, harcadığımız bir para varsa bu milletin parasıdır. Milletimizin de hesap sorma hakkı bakidir. Kamu görevlilerinin ’Ben yaptım kimse bir şey diyemez. Sen benim müfettişim misin?’ anlayışına sokarak kendilerini dokunulmaz bir statüye sokmalarını doğru bulmuyoruz. İnsanlar kamu adına kullanılan paralarla ilgili sorular sorduğunda onları açıklamalı ve anlatmalılar" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA