Kermeslerde Satılan Yiyeceklere Denetim Önerisi

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, kermeslerde açıkta satılan gıdalara belirli bir kural getirilmesini Edirne Hıfzıssıhha Kurulunda gündeme getirdiklerini söyledi.

Kermeslerde Satılan Yiyeceklere Denetim Önerisi
Edirne Belediyesi olarak Edirne halkının tükettiği her türlü gıdadan sorumlu olduklarını ifade eden Tanrıkulu, uzun süredir vatandaşları rahatsız eden bir konuyu Edirne Hıfzıssıhha Kurulunda gündeme getirdiklerini belirtti.

Çeşitli nedenlerden dolayı düzenlenen kermeslerde gıdaların açıkta satışa sunulduğuna değinen Tanrıkulu, "Çok iyi niyetli bir etkinlik gibi dursa da açıkta gıda satışı yasal, bilimsel ve halk sağlığı açısından sıkıntılı durumlar oluşturabiliyor. Bu konuyu Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın bize önerileri doğrultusunda Edirne Hıfzıssıhha Kurulunda gündeme getirdik. Edirne Belediye Başkanlığı Gıda Denetim Birimi ile Tarım İl Müdürlüğünün Gıda Kontrol Biriminin teknik elemanları ve Milli Eğitim Müdürlüğünün görüşleri doğrultusunda bir komisyon oluşturduk" dedi.

Edirne Belediyesi olarak halkın tükettiği her türlü gıdadan kendilerini sorumlu tuttuğunu anlatan Tanrıkulu, "Tarladan, tüketime kadar güvenilir ve hijyenik koşullarda üretimi yapılmış bir gıda hizmeti vermek zorundayız. Özellikle yaz aylarında açık havada, nerede yapıldığı belli olmayan gıdalar konusunda bir hassasiyete sahibiz. Gündeme getirdiğimiz bu konuyu ilgili teknik arkadaşlar bir rapor haline getirecek. Hazırlanan rapor sonrasında kermeste satışa sunulan gıdalarla ilgili belirli kurallar olacak" ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA