Erzincanlı Öğrenciler Avrupa'da Staj Yaptı

Erzincan Hazarfen Ahmet Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uçak Bakım Öğrencileri Avrupa’da Staj Yaptı.

Erzincanlı Öğrenciler Avrupa'da Staj Yaptı
“Havacılık Eğitiminde İlk Akreditasyon Adımı” isimli proje ile öğrenciler Avrupa’da staj yapma imkanı buldu. Projeye 30 öğrenci, ve 4 refakatçi öğretmen ve 6 öğretmen eğitime katıldı.

Projeyi Erzincan Hezarfen Ahmet Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Eskişehir Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İstanbul Bağcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi gerçekleştirdi. Proje kapsamında Almanya’da bulunan havacılık sektöründe eğitim alındı. Sektörün havalimanları etrafında faaliyet göstermesi nedeniyle birçok şehir ve ülkeye seyahat gerçekleştirildi.

Airbus uçak fabrikası, RAM Bakım merkezi, NATO askeri hava üssü, Uçak müzesi, Elektrik ve elektronik müzesi, Teknoloji müzesi, İş güvenliği müzesi, Mesleki eğitim veren liseler gibi yerlerde Uygulama faaliyetlerinin yapılması ve yabancı teknisyenlerden tercüman eşliğinde eğitim vermesi fırsat buldukça tarihi, kültürel, mesleki destinasyon alanlarının gezilmesiyle eğitim tamamlandı. Ayrıca öğrencilerin ilk defa yurt dışına gidiyor olması farklı kültürdeki öğrenci ve insanlarla tanışması eski ve yeni teknolojiyi karşılaştırabileceği müzeleri görmesi bu tür mekânlarda uygulama yapabilmeleri, farklı kültürlere ait tarihi kültürel alanlarda bulunmaları öğrencilerin ufkunu açtı dünyaya bakış açılarını geliştirdi. Yurt dışında kullanılan ortak dilin İngilizce olması nedeniyle öğrencilerin okulda öğrendiği İngilizceyi uygulamaya dökmek gibi bir mecburiyet içerisine girmeleri öğrenciler için faydalı oldu. Öğrenciler tanıştıkları yabancı öğrenci ve diğer kişilere Türk kültürü hakkında bilgi verip Türkiye’yi tanıtma ve temsil misyonlarını da başarıyla gerçekleştirdiler.
Kaynak: İHA