CÜ Rektör Adayı Berkan'dan, Açık Oturum Çağrısı

Cumhuriyet Üniversitesi’nde (CÜ) gelecek ay yapılacak olan rektörlük seçimlerinde, rektör adayı olan Prof. Dr. Öcal Berkan diğer adaylara açık oturumda bir araya gelme çağrısında bulundu.

CÜ Rektör Adayı Berkan'dan, Açık Oturum Çağrısı
Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı ve rektör adayı Prof. Dr. Öcal Berkan’ın rektörlük seçim çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini belirterek,"Bütün akademisyenleri tek tek gezdik. Seçim çalışmalarımız gayet başarılı gidiyor. Projelerimizi anlattık, üniversitenin durumunu masaya yatırdık ve gelecekte yapacaklarımızı arkadaşlarımızla paylaştık. Oldukça güzel bir seçim kampanyası oluyor. Bunun yanında tüm adayların birbirlerine saygılı ve hoşgörülü davranmaları da kaliteli bir seçimin olduğunu gösteriyor." dedi.

Diğer adaylara açık oturumda bir araya gelme çağrısında bulunan Berkan,"Akademisyen arkadaşlarımızın, oy verecek arkadaşlarımızın adayları daha iyi tanımaları ve aynı ortamda değerlendirme şansı edinebilmek için tüm akademisyenlerin aynı ortamda olduğu bir açık oturum yapılmasını öneriyorum. Bu açık oturumun faydası ne olacak. Adayların hep birlikte tartışma kültürünü geliştireceğiz, birbirimizi daha iyi anlatacağız ve seçmenlerin kafalarında oluşacak soru işaretlerini açık ve net bir şekilde sorabilecekleri için daha samimi ve daha gerçekçi bir seçim yürütme şansına sahip olacağız. Yaklaşık 3 aydır böyle bir çağrıda bulunuyorum ama maalesef geri dönüş olmadı. Akademisyenler bu çağrıyı çok olumlu bir şekilde karşıladı, bunun çok faydalı olacağını düşünüyorlar. Yani aynı ortam içerisinde akademisyenlerle adayların bir araya gelip tartışması akademisyenler açısından da adayların samimiyetlerini değerlendirmek, projelerini gerçekçi bir şekilde masaya yatırarak sorgulayabilecekleri için akademisyenler böyle bir açık oturumu istiyorlar ancak adaylardan henüz böyle bir yanıt gelmedi" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA