Yozgat İçmesuyu Projesi'nde Sona Gelindi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen Yozgat İçmesuyu Projesi’nde sona gelindi. Proje tamamlandığında Yozgat’ın içmesuyu 2050 yılına kadar garanti altına alınacak.

Yozgat İçmesuyu Projesi'nde Sona Gelindi
Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Yozgat İçmesuyu Projesinde yer alan ‘Hamsu İsale, Derivasyon Hattı ve Tüneli’, ‘Arıtılmış Su İsale Hatları, Depolar, Pompa İstasyonu ve Tayip Regülatörü’ ile ‘Yozgat İçmesuyu Arıtma Tesisleri’ projesinin çok yakın zamanda tamamlanacağı belirtildi.

Proje çerçevesinde 2 bin 143 metre tünel, 9 bin 668 metre hamsu ishale hattı, 73 bin 47 metre arıtılmış su isale hattı ile günlük 62 bin 300 metreküp kapasiteli arıtma tesisinin tamamlandığının belirtildiğini açıklamada şu bililere yer verildi, “2 bin 143 metre uzunluğunda inşa edilen 3,5 metre çapındaki hamsu isale, derivasyon hattı ve tüneli ile daha önce işletmeye açılan Musabeyli Cemil Çiçek Barajı’ndan inşa edilen arıtma tesisine su iletilecek. Projenin ikinci aşaması olan Yozgat içmesuyu arıtma tesisleriyle barajdan gelen su arıtılacak ve projenin üçüncü aşaması olan arıtılmış su isale hatları, depolar, pompa istasyonu ve Tayip regülatörü ile de şehre iletilecek”

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, en kısa zamanda gerekli test çalışmalarını yapacaklarını ve test çalışmalarından sonra tesisleri hizmete açacaklarını kaydetti.

Prof. Dr. Veysel Eroğlu ayrıca “Bu proje neticesinde Yozgat şehir merkezinin, Yozgat Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB), Yerköy İlçesi’nin ve Kırşehir Çiçekdağı ilçesinin 2050 yılına kadar ihtiyacı olan 17 milyon metreküp içme, kullanma ve sanayi suyunu temin etmeye başlayacağız. Proje Yozgat’ımıza vatandaşlarımıza, sanayicilerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Kaynak: İHA