Milas'ın Çöp Avcıları Doğayı Koruyor

Dünya Çevre Günü nedeniyle Milas Merkez Ortaokulu öğrencileri ve TEMA Vakfı Milas gönüllüleri, farkındalık yaratmak amacıyla Milas sokaklarında çöp avına çıktı.

Milas'ın Çöp Avcıları Doğayı Koruyor
Milas Merkez Ortaokulu öğrencileri ve TEMA Vakfı Milas gönüllüleri, Dünya Çevre Günü sebebiyle Milas sokaklarında çöp topladı.

5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde farkındalık yaratmak isteyen öğrenciler, bu kez Milas sokaklarında çöp avına çıktı. Milas Kaymakamlığı, Milas Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Milas Kent Konseyi, TEMA Vakfı Milas gönüllüleri ve Milas Merkez Ortaokulu işbirliğinde yapılan etkinlikte, öğrenciler doğanın önemine dikkat çekmek amacıyla sokaklarda bulunan çöpleri toplayarak çevreyi tertemiz yaptılar.

Milas Merkez Ortaokulu 4,5,6,7 ve 8. sınıf öğrencileri, doğada çöp avına çıkarak hassasiyetlerini gösterdiler. Ellerindeki pankartlarla yürüyüş yapan öğrenciler, bir yandan da çöp toplayarak çevredeki vatandaşların bilinçlendirilmesini sağladılar.

Çocukların çevre bilincinin oluşması amacıyla etkinliğin düzenlendiğini dile getiren, Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı Milas Sorumlusu Mehmet Nergiz şunları kaydederek, “Milas Merkez Ortaokulu öğrencileri ve TEMA sınıfımız ile doğada devamlı yaptığımız temizlik çalışmalarını bu kez şehir merkezinde gerçekleştirdik. Amacımız Dünya Çevre Günü’nde bir farkındalık yaratmaktır. Çevre günü etkinliğimizde aynı zamanda, çocuklarımızın doğaya karşı hassasiyetlerinin de artmasını amaçladık” diye konuştu.

Yaklaşık 1 saat boyunca süren çöp toplama etkinliğinde öğrenciler, doğanın korunması gerektiğine dikkat çekti.
Kaynak: İHA