Serdivan Belediyesi'nden Yedirenkli İftar

Serdivan Belediyesi, ülkelerinden kilometrelerce uzakta üniversite eğitimi için Sakarya’ya gelen öğrencileri Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi’ndeki iftar programında ağırladı.

Serdivan Belediyesi'nden Yedirenkli İftar
Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi’nde kurulan kardeşlik sofralarında yedi farklı kıtadan gelen yabancı öğrenciler, Serdivan belediye Başkan’ı Yusuf Alemdar’ın yanı sıra akademinin öğretim kadrosu, personeli ve öğrencileri ile birlikte iftar yaptı. İftar öncesi öğrencilerle tek tek sohbet eden Başkan Alemdar, misafirlerden geldikleri ülke ve okudukları bölüm hakkında bilgi aldı.

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, tüm dünya insanlarının bir masada buluşabileceğinin en güzel örneğini, huzur ve bereket ayı olan Ramazan’da Fikir ve Sanat Akademisi vasıtasıyla sergilediklerini ifade ederek, “Evlerinden binlerce kilometre uzakta eğitim gören kardeşlerimizle birlikte iftar yapmak, onlarla güzel olanı paylaşmak istedik. Rengimiz, dilimiz farklı olsa da hepimiz aynı inancın fertleriyiz” dedi.

Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi çalışanlarının, iftar programına katılan misafir öğrencilere bir de sürprizi oldu.

Kura sonucu kazanan bir öğrenciye, hat sanatı ustası ve aynı zamanda Akademi talebesi olan Şaban Can tarafından el yapımı ahşap anahtarlık hediye edildi.
Kaynak: İHA