İçişleri Bakanı Ala Batman'da

Ala: 'Batman gelişmenin adresi gibi bir yer. Birçok sanayi tesisinin olduğu, dışarıdan buraya alışverişe gelindiği bir yer. Alt yapıda büyük gelişme olan bir yer ama bu terör belasını da bir tarafa koyup, milletle beraber yeter artık bundan kurtulmamız lazım' 'Burası bölgesinin incisi gibi, her taraftan gelinip, görünüp, alışverişin yapıldığı, kalkınmanın olduğu yerler. Buraları bu hale düşürmenin anlamı ne'

İçişleri Bakanı Efkan Ala, 'Batman gelişmenin adresi gibi bir yer. Birçok sanayi tesisinin olduğu, dışarıdan buraya alışverişe gelindiği bir yer. Alt yapıda büyük gelişme olan bir yer ama bu terör belasını da bir tarafa koyup, milletle beraber yeter artık bundan kurtulmamız lazım.' dedi.

Havaalanında Batman Valisi Ahmet Deniz, AK Parti Batman Milletvekili Ataullah Hamidi, AK Parti İl Başkanı Diyaddin Uçar ve partililer tarafından karşılanan Ala, geniş güvenlik önlemleri altında AK Parti İl Başkanlığına geçti.

AK Parti İl Başkanlığı ziyaretinin ardından Vali Ahmet Deniz'i makamında ziyaret eden Ala, Batman'ın diğer illere göre daha güzel bir şehir olduğunu ve her geçen gün gelişerek büyüyen bir kent olduğunu söyledi.

Ala, 'Batman gelişmenin adresi gibi bir yer. Birçok sanayi tesisinin olduğu, dışarıdan buraya alışverişe gelindiği bir yer. Altyapıda büyük gelişme olan bir yer ama bu terör belasını da bir tarafa koyup, milletle beraber yeter artık bundan kurtulmamız lazım. Burası bölgesinin incisi gibi, her taraftan gelinip, görünüp, alışverişin yapıldığı, kalkınmanın olduğu yerler. Buraları bu hale düşürmenin anlamı ne.' diye konuştu.

Batman'ın diğer iller ile kıyaslanmayacağını kaydeden Ala, şunları kaydetti:

'Yukarıdan bakıyorsun petrol, doğal kaynaklar var ama bir yerde şunu söylemek lazım, bir yerde eğer doğal kaynak yukarıda insanlar onu iyi değerlendirmiyorsa zenginlik üretmiyor. Bakın yanı başımızda Irak, her tarafından petrol çıkıyor ama tarumar, perişan. Ondan sonra Suriye, her taraf gülük gülistanlık ama zenginlik üreten yok, birbirine girdi. Yani o kardeşliği, sistemi inşa edemezseniz, mesele başka ülkeler var, Japonya, Finlandiya gibi ülkeler var. Japonya'da sudan başka bir şey yok ama zenginlik var, birlik var. Kendi düzenini kurmuş, kardeşçe herkes hakkına hukukuna riayet ediyor. Şiddet yok kavga yok, gürültü yok, çalışıyor çabalıyor paylaşıyor. Bunu yapamayacak, biz binlerce yıllık birlikteliği olan insanlarız.'
Kaynak: AA