Kızılay'dan Ramazan Mesaisi

Malatya’da ramazan ayında kan bağış oranları düştü. Kızalay Malatya Şubesi ekipleri kentin 4 farklı noktasında stant açarak, kan bağış kampanyası düzenliyor.

Kızılay'dan Ramazan Mesaisi
Kızılay Malatya Şube Başkanı Umut Yalçın, Ramazan ayında her yıl olduğu gibi bu yıl da kan bağışı oranının düştüğünü belirtti.

Bu nedenle kan ihtiyacını karşılamak amacıyla gece saat 24:00’a kadar kentin dört merkezi kan bağışı almayı sürdürdüklerini söyleyen Yalçın, "Ramazan ayı içinde her yıl olduğu gibi ne yazıkki kan bağışı yapan sayısı azalıyor. Bu nedenle azalmaya karşı önlem alıyoruz. Ramazan ayına 1 ay kala ekiplerimiz tamamen sahaya çıkarak çalışma yapıyor. Depolarımızı kan ile doldurmaya çalışıyoruz ki, Allah korusun bir ihtiyaç olduğu zaman, Ramazan ayında kan toparlayamayacak olursak mevcut stoklardan ihtiyacı giderebilelim diye. Ancak ne kadar stoklama yaparsak, bilindiği gibi yapalım kaza ve belanın ne zaman geleceği belli olmuyor. Kan her daim bir ihtiyaç olduğu için Ramazan da dinlemiyor. Biz bu sebeple Ramazan ayında da kan toplama çalışmalarımız devam ediyor. Gündüz mesai saati içinde Fuzuli Caddesindeki kan merkezinde kan bağışı alıyoruz. İftardan sonra da ekip sayısını artırıyoruz. Yine Fuzuli Caddesindeki kan merkezimiz hizmet vermeye devam ediyor, gece saat 24:00’a kadar. Bunun dışında Kernek Meydanı, Soykan Parkı ve Sümer Parkında araçlarımız Ramazan ayı boyunca iftardan sonra gece yarısına kadar, bağışçı olursa saat 01.00’e kadar gerek kan bağışı gerekse kök hücre bağışlarını kabul ediyor" diye konuştu.

Kan bağışı çağrısında bulunan Yalçın, “Ben vatandaşlarımızdan ellerinden geldikleri sürece kan bağışında bulunmalarını istiyorum. İhtiyaç sahibi olmadan ihtiyaç sahiplerinin yanında olalım” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA