'Benim Annem Bir Melektir' Yarışması Sonuçlandı

Şehzadeler Belediyesinin Anneler günü nedeni ile düzenlediği Benim Annem Bir Melektir konulu Liseler arası kompozisyon ve Ortaokullar arası şiir yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı. Cumhuriyet Meydanında düzenlenen ödül töreninde konuşan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Annelerimiz için değil şiir, kompozisyon yarışmaları düzenlemek, ayaklarının altına altından halılar sersek de annelerimizin hakkını ödeyemeyiz.” dedi.

'Benim Annem Bir Melektir' Yarışması Sonuçlandı
Şehzadeler Belediyesinin Mayıs ayı içerisinde Anneler Günü nedeni ile düzenlemiş olduğu Benim Annem Bir Melektir, konulu liseler arası kompozisyon ve Ortaokullar arası şiir yarışması sonuçlandı. Düzenlenen yarışmaya 53 kompozisyon ve 60 şiir olmak üzere 113 öğrenci katıldı.

Yapılan titiz değerlendirmelerin ardından dereceye giren 6 öğrenci Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törenle ödüllerini Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’in elinden aldı. Düzenlenen ödül törenine Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yarışmaya katılan tüm öğrencileri tebrik eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Düzenlemiş olduğumuz yarışmaya katılan tüm öğrenci kardeşlerimizi cesaret ve başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Geçtiğimiz Mayıs ayında Anneler Günü nedeni ile Benim Annem Bir Melektir konulu, liseler arası kompozisyon, Ortaokullar arası da şiir yazma yarışması düzenlemiştik. Düzenlemiş olduğumuz bu yarışmamıza yoğun bir katılım oldu. Neticesinde de burada bulunana kardeşlerimiz dereceye girerek ödül almaya hak kazandılar. Ben kendilerini tebrik ediyor ve hayattaki başarılarının devamını diliyorum. Annelerimiz bizlerin her türlü bakımlarını üstlenerek bu yaşlara gelmemizi sağladılar. Onlar bizlerin ilk öğretmenleri oldular. Birçok şeyi onlardan öğrendik. Onlar çektikleri birçok sıkıntıyla biz çocuklarını hayata hazırladılar. Bu nedenle hem dinimizce kutsal olan, hem de hayatımız açısından en büyük fedakarlıkta bulunmuş olan annelerimize karşı görevlerimizi en iyi şekilde yerine getirmeliyiz. Annelerimiz için değil şiir, kompozisyon yarışmaları düzenlemek, ayaklarının altına altından halılar sersek de annelerimizin hakkını ödeyemeyiz. Bunun bilinci içerisinde olmamız lazım. Annelerimiz bu yurdun savunmasında da kahramanlık destanları yazmışlardır. Yer geldi bebeğinin kundağını Kurtuluş Savaşında top mermilerini örterek vatanı uğruna fedakarlıkta bulundular. Şanlı tarihimiz analarımızın birçok kahramanlık destanıyla doludur. Hayme Ana’nın Osmanlı’nın kuruluşunda nasıl bir misyon ifa ettiğini TRT’de yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisiyle de hepimiz görüyoruz. Hepimiz annelerimize göstermemiz gereken değeri gösterelim, saygı ve sevgide kusur etmeyelim. Tüm annelerimizi tekrardan saygı ile anıyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti. Yarışmaya Kompozisyon dalında katılarak ödül almaya hak kazanan Manisa Lisesi öğrencisi Samet Kat 1. olurken, Gediz Anadolu Lisesi öğrencisi Onur Karabıçak 2., Kız Anadolu Lisesi öğrencisi Rojbin Çimen ise 3’üncülük ödülünü alırken, Şiir dalında ise Şehitler Ortaokul öğrencisi Tuğba Hüşan 1., Karaağaçlı Ortaokulu öğrencisi Beyza Kara 2. ve Avni Gemicioğlu Ortaokulu öğrencisi Merve Efe de 3’üncülük ödülünü aldı.
Kaynak: İHA