Ahmet Reyiz Yılmaz Açıklaması 'Bahçeli'nin Meral Akşener Konusundaki Tavrı Son Derece Haklı Ve İsabetlidir'

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye destek vererek, “Devlet Bahçeli’nin Meral Akşener konusundaki tavrı son derece haklı ve isabetlidir" dedi.

Ahmet Reyiz Yılmaz Açıklaması 'Bahçeli'nin Meral Akşener Konusundaki Tavrı Son Derece Haklı Ve İsabetlidir'
MYP lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye destek verdi. Yılmaz, “Akşener konusunda Bahçeli haklıdır. Sonuna kadar Bahçeli’ye katılıyorum. Milliyetçi irade dış mihrakların eline geçerse son kale ve tek umut yerle bir olur. Devlet Bahçeli hata yapmamış mıdır? Elbette yapmıştır. Hatalarını kendisi de kabul etmektedir. Fakat Akşener konusundaki tavrı son derece haklı ve isabetlidir” diye konuştu.

“AKŞENER KİŞİSEL BİR MÜCADELE İÇİNDE”

Ahmet Reyiz Yılmaz, "Yola çıkan ve geçmişten bugüne dirayetle yürüyen diğer muhalefeti başından beri yok sayarak kendisini ön plana çıkartan Akşener neyin peşindedir taban tarafından değerlendirilecektir. Fakat Sayın Bahçeli tarafından ortaya konulan tespitler ve belgeler burada Akşener tarafından verilen mücadelenin delege ve taban tarafından sorgulanmasını zorunlu hale getirmiştir" ifadelerini kullandı.

“MERAL AKŞENER YALNIZLAŞMIŞTIR”

Meral Akşener’in yalnızlaştığını dile getiren Yılmaz, “Akşener’in başından beri ortaya koyduğu MHP içinde bir değişim değil, partiyi ele geçirme ve tüm değerleri yok sayma politikası kendisi ile beraber yalnızlaşmıştır. Bu konuda rahatsız olan sadece Sayın Bahçeli değildir. Aynı zamanda diğer genel başkan adayları ve milliyetçi taban da rahatsız olmuştur” dedi.

“Milliyetçi irade ve mahkeme bir tüzük kurultay kararı almıştır” diyen Yılmaz, “Akşener, bu kararı ve tabanda yükselen sesi fırsatçılıkla kendi lehine devşirme hesabı içinde hareket etmiştir. Bu saatten sonra kendisi ihraç edilmese de, ki edileceği konusunda şüphe yoktur, taban ve delege önündeki inandırıcılığı kaybolmuştur” şeklinde konuştu.

“ÜLKÜCÜ İRADE İÇİNDE VİZYON DEĞİŞİMİ OLACAK”

MHP’de bir vizyon değişimi olacağını belirten Ahmet Reyiz Yılmaz, “Devlet Bahçeli’nin genel başkanlığı bir yana, MHP içinde asıl olan büyük ve geniş bir vizyon değişikliği ihtiyacının ortaya çıkmış olmasıdır. Bu değişiklik demokratik temayül içinde ülkücü geçmişe sahip adaylar arasında bir yarış şeklinde olacaktır. Bahçeli de bu yarışta en güçlü adaylardan biridir. Benim şahsi desteğim de gönlümde başından beri bu mücadeleyi Akşener öncesinde sürdürmüş ve bu hareketin köklü geçmişinde güçlü yeri olan sayın Koray Aydın’dan yanadır. MHP kendi öz değerleri ile ancak ülkücü bir adayla bu vizyon değişimini yapabilir” dedi.

Kaynak: İHA