Mirasımız Derneğinden Mescid-İ Aksa'da İftar

Kudüs Başkonsolosu Sarnıç: 'Mirasımız Derneğinin düzenlediği iftar sofrasında Filistinli dostlarımızla bir araya gelme mutluluğunu yaşıyoruz”.

Mirasımız Derneğinin gelenek haline getirdiği Mescid-i Aksa'da iftar programında Filistinli ve Türk Müslümanlar bir arada oruç açtı.

Derneğin Türkiye’de topladığı yardım ve bağışlarla her akşam 500'e yakın Filistinli Türkiye'den gelen misafirlerle aynı sofrada iftar yapıyor.

Türkiye’nin Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Mustafa Sarnıç, iftar programına katılmanın onurunu yaşadığını söyledi.

Türkiye’deki sivil toplum kuruluşlarının Filistin’de sürekli farkı organizasyonlarla bulunması gerektiğini belirten Sarnıç, “Türkiye’den oldukça kalabalık bir misafir grubumuz da burada. Hakikaten sivil toplum kuruluşlarımız ramazan boyunca bizlere gerçekten bu coşkuyu yaşatıyor. Bizim açımızdan bunun en önemli noktası Filistinli kardeşlerimiz bizi kendilerinin yanında hissediyorlar ve onlar açısından da moral oluyor” dedi.

Filistin halkının işgal altında zorluk çektiğini ifade eden Sarnıç, Türk ve Filistinli Müslümanların birçok alanda dayanışma örneği sergilediğini, iftarın da bunun sadece bir örneği olduğunu ifade etti.

Kudüs’te hizmet veren sivil toplum kuruluşlarına şükranlarını ileten Sarnıç, işgalin yol açtığı mağduriyetlerin olduğuna dikkati çekti.

Sarnıç, başkonsolosluk olarak her zaman Filistinli Müslümanların yanında olacaklarını belirterek, “Filistinli kardeşlerimiz buranın bir gün bölüneceği korkusunu yaşıyorlar. Biz Mescid-i Aksa’yı boş bırakmıyoruz. Müslümanlar olarak İslamın en önemli kutsal mabetlerinden olan Mescid-i Aksa’ya sahip çıkmak durumundayız. Bundan dolayı çok değişik programlar düzenleniyor. Biz de başkonsolosluk olarak her zaman Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Bugün de bir örneğini sergiledik. Mescidi-i Aksa ile Kubbet-üs Sahra’nın arasında tam orta noktada unutulmaz bir iftar gecesini hep birlikte idrak ediyoruz.” diye konuştu.

İftarın ardından dernek üyeleri Mescid-i Aksa’yı ve Kubbet-üs Sahra’yı ziyaret etti.

Derneğin, Filistin’de verdiği iftar programına destek vermek ve bağış yapmak isteyen vatandaşlar “www.mirasimiz.org.tr” adresinden bilgi alabiliyor.

Kaynak: AA