Midyat'ta Karne Heyecanı

Mardin’in Midyat ilçesinde 27 bin 809 öğrenci karne aldı.

75. İMKB İlkokul ve Ortaokulu'nda düzenlenen törende, Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay ve öğretmenler, öğrencilere karnelerini dağıttı.

Kaymakam Bingöl, törenin ardından yaptığı açıklamada, zorlu ve yorucu bir eğitim öğretim yılını daha geride bıraktıklarını söyledi.

Midyat’ta 4 yıllık görevi boyunca her şeylerinin onurlarının, kimliklerinin çocukların eğitimi olduğunu vurgulayan Bingöl, şunları söyledi:

'Midyat’ta eğitim konusunda gelinen nokta çok sevindirici. Ama biz Midyat’ı birileri ile bir yerlerle yarışan değil, kendisi ile yarışılan bir ilçe haline getirmeye gayret ediyoruz. Bugün o ışığı öğretmenlerimizden de öğrencilerimizden de aldık. Zaten istatistiksel olarak da Midyat'ın kendi ilinde artık rakipsiz olması bizi çok mutlu ediyor. Öğrencilerimiz özellikle bugün bu başarılarını şehitlerine armağan ettiler. Bizim askerimiz, polisimiz bu bölgede onların huzurlu, kaliteli bir yaşam sürmesi için, iyi bir eğitim alması için hayatlarını veriyor. Öğrencilerimiz de bu başarılarını özellikle şehitlerimize armağan etmiş oldular. Ben hapsine özellikle teşekkür ediyorum.'

İlçe Milli Eğitim Müdürü Altay da 14 lise, 68 ilkokul, 35 ortaokul ve 5 anaokulu olmak üzere toplam 27 bin 809 öğrenciye karne verdiklerini söyledi.

Törende, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ikinci dönem sınavında 120 soruyu da doğru yanıtlayarak Türkiye birincileri arasında yer alan Deniz İlayda Barışlık da altınla ödüllendirildi.

Kaynak: AA