Houston'da Gelibolu Ve İstanbul Sergileri Açıldı

ABD’nin Teksas eyaletine bağlı Houston şehrinde “Gelibolu: Bir Milletin Diriliş Destanı” ve “İstanbul: Işığın Algıları” fotoğraf sergileri kapılarını ziyaretçilere açtı.

ABD’nin Teksas eyaletine bağlı Houston şehrinde “Gelibolu: Bir Milletin Diriliş Destanı” ve “İstanbul: Işığın Algıları” adlı fotoğraf sergileri ziyarete açıldı.

Houston Başkonsolosluğunun desteğiyle Houston Halk Kütüphanesi’nde açılan ve konusu Çanakkale Zaferi olan “Gelibolu: Bir Milletin Diriliş Destanı” başlıklı sergi, sanatçı Ergun Nuhut’un üç boyutlu fotoğraflarından oluşuyor. Sergide, Çanakkale Zaferi, kronolojik sırayla üç boyutlu fotoğraflarla birlikte özgün bir dille anlatılıyor.

Sergiye ilişkin AA'ya değerlendirmede bulunan Türkiye’nin Houston Başkonsolosu Ferhat Alkan, her gün yüzlerce Amerikalıyı ağırlayan Houston Halk Kütüphanesi’nin serginin geniş kitlelere ulaşmasını sağlayacağını vurgulayarak, “Sergiyle dünya tarihinin seyrini değiştiren Çanakkale Zaferi’ni ve Türk milletinin diriliş destanını, başta Amerikalılar olmak üzere Türk-Amerikan toplumuna ve vatandaşlarımıza ulaştırmayı hedefliyoruz.' dedi.

Ziyarete açılan bir diğer sergi olan “İstanbul: Işığın Algıları” ise Teksaslı fotoğraf sanatçısı Carolyn Brown’ın Topkapı Sarayı, Sultanahmet Cami, Rüstem Paşa Cami, Ayasofya Müzesi, Kariye Müzesi, Yerebatan Sarnıcı ve İstanbul Arkeoloji Müzesi’nde geçtiğimiz yıl çektiği fotoğraflardan oluşuyor.

Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği Kültür Tanıtma Müşavirliği ve Houston Başkonsolosluğunun katkılarıyla İstanbul’da çekimlerini tamamlayan Brown’ın eserleri, Amerikan Basketbol Ligi NBA’in efsane oyuncularından Hakeem Olajuwan’ın kurduğu Houston İslami Dava Merkezi’nde sergileniyor.

İstanbul fotoğrafları, aynı zamanda Teksas Üniversitesi Dallas yerleşkesinde bulunan O’Donnell Sanat Tarihi Enstitüsü’nün arşivinde de yer alacak.

'Gelibolu: Bir Milletin Diriliş Destanı' sergisi 3 Temmuz, 'İstanbul: Işığın Algıları' sergisi ise 1 Temmuz'a kadar ziyaret edilebilecek.
Kaynak: AA