Osman Gökçek: Provokatör arıyorsanız kendinize bakın

Şehit cenazelerinde kendilerini protesto eden şehit yakınlarına "provokatör" diyen CHP'lilere Osman Gökçek'ten tepki geldi. Gökçek, "Provokatör arıyorsanız kendinize bakın" dedi.

Osman Gökçek: Provokatör arıyorsanız kendinize bakın
Osman Gökçek: Provokatör arıyorsanız kendinize bakın
Şehit polis Nefize Özsoy'un eşi Cumhur Özsoy, eşinin cenaze namazında Kılıçdaroğlu'nun yanında saf tutmak istememişti. Yanında duran emniyet müdürünün ısrarı üzerine vazgeçen Özsoy, biraz bekledikten sonra ise emniyet müdürüyle yer değiştirmişti. (İlgili haber için tıklayınız) Bu görüntüler ardından CHP'liler kendilerini protesto edenleri provokatörlükle suçlamıştı.

'SEN NE YAPTIN KILIÇDAROĞLU?'
Yaşananlar Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Sürmanşet programında gündeme geldi. Beyaz TV Genel Yayın Koordinatörü Osman Gökçek, 'Şehidin ailesi haklı bir tepki vermiş ama farz edin ki yanlış bir tepki vermiş olsun. Ne olur ki? Bir acı yaşamış, ailesinden biri şehit olmuş ve onun acısını yaşıyor. Sonra çıkıp 'bunlar provokatör' diye açıklama yapıyorlar. Bu şehidimizin ailesi mi provokatör? Bu ülke için eşini feda etmiş. Sen ne yaptın bugüne kadar sayın Kılıçdaroğlu?' dedi.

'O KARDEŞİMİZİN ELİ ÖPÜLÜR'
'Biz o şehit eşinin yaptığının kaçta birini yapabildik?' diye soran Gökçek, 'O hayat arkadaşını vermiş. Bu insanlara sen nasıl provokatör dersin? Acısı var ve yanında durmak istemişse ne olmuş? Bu ülke ailesinden birini şehit vermişse o kardeşimizin eli öpülür. O acısını içinde yaşıyor. Biz bir günde unutuyoruz ama o her gün evini gittiğinde eşini arayacak. Senin yanında durmadıysa neden kalkıp provokatör diyorsunuz? Bu konuşmaları bırakın. Şehit aileleri size istediğinizi desin. Onları dinleyin. Onlarla birlikte olmaya çalışın.' şeklinde konuştu.

'PROVOKATÖR SİZSİNİZ'
'Provokatör arıyorsanız kendinize bakın.' diye ekleyen Gökçek, ' Teröristlerin cenazelerine vekilleriniz gidecek, PYD'ye terör örgütü değildir diyeceksiniz, HDP barajı geçsin diyeceksiniz, şehit aileleri sizi protesto ettiği zaman provokatör diyeceksiniz. Yok öyle bir şey. Bunu diyemezsiniz. Milleti bu hale getiren sizsiniz.' ifadesini kullandı.