Kurumuş Ağaçlar Altınpark'ta Canlandı

ANFA Genel Müdürlüğü, kuruyan ya da hasar gören ağaçları imha etmek yerine onlardan bir sanat eseri ortaya çıkardı. Eser Altırpark’ta sergileniyor.

Kurumuş Ağaçlar Altınpark'ta Canlandı
Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ANFA Genel Müdürlüğü, Altınpark’ta kuruyan, hasar gören ağaçları çöpe atılmak yerine koruma altına aldı. ANFA Genel Müdürlüğü yetkilileri, bu ağaçların dallarını, gövdelerini ve köklerini değerlendirmek için farklı bir yol seçti. İşlerinin sadece yapısal veya bitkisel çözümlemelerle düzenlemeler yapmak olmadığını, canlı ve cansız materyalleri bir araya getirerek cansız materyallere şekil vermek olduğunu kaydeden yetkililer, kurumuş ağaçları tablo haline getirdi.

300 ADET KEKİK İLE TABLOYA YAPRAK GÖRÜNTÜSÜ VERİLDİ

İlk örneği Altınpark’ta bulunan Çin Lokantası’nın karşısındaki çimenlik alanda gerçekleştiren yetkililer, 3 adet huş ağacı gövdesini ve dallarını, 1 adet çınar ağacının kökünü, 6 adet kaya sarmaşığını bir araya getirdi. Tablonun zemininde ise cüruf ve bordo taşlar ile açık renk dallar kullanıldı. Canlı bitkilerin de uygulandığı tabloda 300 adet kekik ile tabloya yaprak görüntüsü verildi.

Her öğenin uyumlu olmasına dikkat eden yetkililer, kompozisyon ilkesini göz ardı etmediklerini ifade etti.

Kurumuş ağaçlardan oluşturulan tablonun diğer parklarda da uygulanmasını isteyen park ziyaretçileri, çalışmayı oldukça beğendiklerini dile getirdiler.
Kaynak: İHA