Hibe Desteğiyle Organik Çilek Üretti

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden aldığı hibe desteğiyle 6 dönüm arazisinde çilek üreten an Gümüşhaneli Yüksel Yılmaz, hava koşullarının iyi olması halinde 12 ton ürün almayı hedefliyor.

Gümüşhane'de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün desteğiyle 6 dönüm alanda çilek bahçesi kuran Yüksel Yılmaz, ilk hasadını yaptı.

Merkeze bağlı Boyluca köyünde yaşayan 47 yaşındaki Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl çilek bahçesi kurmak üzere hibe desteğinden yararlanmak için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne başvurduğunu söyledi.

Çilek üretimi yapacağı arazide, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik elemanlarının incelemede bulunarak olumlu rapor verdiğini anlatan Yılmaz, 'Başvurularımız kabul edilince hibe desteğinden yararlanarak 6 dönümlük çilek bahçesi kurduk.' dedi.

Yılmaz, çilek bahçesi için yaklaşık 30 bin liralık harcama yaptığını ifade ederek, 'Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bahçeye 10 bin metre damlama sulama borusu, 10 bin metre çadır ve su tankını hibe olarak verdi. Yapılan harcamanın yüzde 90'ı devlet tarafından karşılandı. Hibe desteğiyle 6 dönüm üzerine 25 bin fide diktik.' diye konuştu.

Bahçesinde ilk hasadı gerçekleştirdiğini dile getiren Yılmaz, 'Bahçede işin çoğunu insan gücüyle yapıyoruz. Köylülerden ücret karşılığında yardım alıyoruz. Burada kimyasal gübre değil, hayvansal gübre kullandık. Az olsun ama organik olsun istedik. Gümüşhane'ye özgü olsun istedik. Üretimim tamamen organik. Kesinlikle ilaçlama yapmadık, kimyasal ilaç kullanmadık.' ifadesini kullandı.

Yılmaz, ürettiği çileğin, organik olduğu için ilgi gördüğüne işaret ederek, hava şartlarının iyi gitmesi durumunda 6 dönümden yaklaşık 12 ton mahsul almayı hedeflediğini belirtti.

Projenin 3 yıllık olduğunu, 3 yıl sonra verim düşeceği için fidelerin değiştirilmesi gerektiğini kaydeden Yılmaz, 'Hasat istediğim gibi olursa çilek bahçesini büyütmeyi planlıyorum. Gümüşhane'yi organik çilekte marka yapmak istiyoruz.' dedi.

Kaynak: AA