Başkan Özen, Terör Saldırısını Kınadı

Muş’un Hasköy Belediye Başkanı Mürsel Özen, önceki gün Kızılağaç beldesinde terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıyı kınadı.

Başkan Özen, Terör Saldırısını Kınadı
Kızılağaç beldesinde terör örgütü PKK mensuplarınca açılan ateş sonucu şehit düşen köy korucusu Salih Erden’e Allah’tan rahmet dileyen Başkan Özen, yaralanan koruculara ise acil şifalar diledi. Terör örgütünün bu esef verici ve vicdansızca saldırılarının, devleti terörle mücadele azim ve kararlılığından hiçbir surette geri döndüremeyeceğini kaydeden Özen, "Bu mübarek Ramazan gününde saldırının yapılmış olması, acı ve vahşetten beslenmenin dışında bir şey değildir. Bu menfur terör saldırısında şehit olan kahraman korucumuza Allah’tan rahmet, acılı ailelerine sabr-ı cemil niyaz ediyor, yaralılarımıza da Allah’tan acil şifalar diliyorum" dedi.

Ülkede olduğu gibi Muş’ta da huzuru bozmaya çalışanların olduğunu belirten Başkan Özen, “Bu saldırılardan bir an önce vazgeçilmeli. Bu ayın hürmetine insanların duygularını, düşüncelerini, söylemlerini ve yaptıklarını Rahmani süzgecinden geçirmelerini diliyorum. Toplumsal duyarlılığımızı topyekun ortaya koymamız gerekir ve her fert kendini sorumlu hissetmeli. Bizler bu coğrafyada yaşayanlar olarak merhamet duygularımızı ön plana çıkarıp asli duruşumuzu ortaya koymalıyız. İstikrarın devam etmesi için huzurun tesis edilmesi gerekir. Huzurumuzu bozanlara, bunlara yardım ve yataklık edenlere halkımız asla itibar etmemelidir. Muş halkı her zaman bu tür saldırılar karşısında duyarlı olmuştur. İnanıyorum ki, bu son olaydan sonra da vatandaşlarımız birlikteliklerini, kardeşliklerini daha pekiştirecektir. Bir daha bu tür olayların yaşanmamasını ümit ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA