'Ammar 2 Açıklaması Cin İstilası' Filminin Galası Yapıldı

Özgür Bakar'ın yönettiği film 17 Haziran'da vizyona girecek.

Yönetmen koltuğunda Özgür Bakar'ın oturduğu, başrollerini ise Özlem Polat, Cem Aksakal ve Balamir Emren paylaştığı 'Ammar 2: Cin İstilası' filminin galası yapıldı.

Nişantaşı City's AVM gerçekleşen galada AA muhabirine açıklamada bulunan filmin yönetmeni Bakar, 'Biz 2014 yılında gerçek bir hikayeden kurgulamıştık filmimizi. Canlandırma şeklinde yapmıştık. Bu hikayeyle bağlantılı bir filmin tamamını oluşturmayacak ama gerçek olduğu iddia edilen görüntüler vardı. Biz bunlara kendi çektiğimiz görüntüleri ekleyerek bir film yaptık.' ifadelerini kullandı.

Bakar, filmin kurgulanmış belgesel türünde olduğunu belirterek, şunları söyledi:

'Gerçek hikayeyi takip etmek için gerek yurt içinde gerekse yurt dışında uğramamız gereken yerler vardı. Biz bunları yarı kurgu yarı gerçek görüntülerle kurgulayarak o yerlere de bizzat giderek değişik bir film çıkardık ortaya. Filmin yüzde yetmişlik kısmını oyuncular çekti. Oyuncuların bir belgesel hazırladığını varsayarak onlara filmi çektirdik. Filmin farklılık arz eden önemli yanı cinlerin resmedilmesi.'

Bakar, filmin görme engelliler için aplikasyonunun olduğunu aktardı.

Oyuncu Özlem Polat da ilk korku filmi oyunculuk deneyimi olduğunu söyledi.

Filmin yapımcısı Sami Dündar ise Fransa, Belçika, Almanya, Hollanda, İstanbul ve Sivas'ta yaptıklarını dile getirerek, 'Türkiye'de çekilmiş korku filmleri içerisinde en yüksek prodüksiyon yapılmış bir film. Filmde bugüne kadar bu ülkede yapılmamış tarzlar denendi. Kurgu aşamasında da büyük bir emek harcandı.' diye konuştu.

17 Haziran'da vizyona girecek olan filmin konusu ise şöyle:

'Ammar: Cin Tarikatı filmi, Emniyet tarafından bulunan bir kasetin izlenmesiyle kurgulanmıştı. Ammar 2: Cin İstilası’nda ise bu kaset, gazetecilik bölümü okuyan bir grup gencin eline geçer. Ekip, Feride ve Mustafa'nın şüpheli ölümünü araştırmak üzere bir belgesel hazırlamaya karar verirler. Olaya karışmış gerçek kişilerle görüşüp Fransa, Hollanda, Belçika’ya kadar gidip araştırmalarını tamamladıktan sonra son olarak Sivas’ta gerçek izlere ulaşırlar. Polisin kapattığı dosyanın cinlerle bağlantılı olduğuna kesin olarak inanırlar ve dehşet verici olayları tüm gerçekliği ile kaydetmiş olurlar.'

Kaynak: AA