Nijerli Müslümanlar Teravih Namazında Camileri Dolduruyor

Nijer Cumhuriyeti'ndeki Müslümanlar ramazan ayında hava sıcaklığının 40 dereceye ulaşmasına rağmen teravih namazını eda ediyor.

ZEKERİYA GÜNEŞ - Afrika kıtasının batısında bulunan Nijer Cumhuriyeti'ndeki Müslümanlar ramazan ayında hava sıcaklığının 40 dereceye ulaşmasına rağmen teravih namazını kılmak için camileri doldurdu.

Başkent Niamey'de ramazan ayında aşırı sıcak ve bunaltıcı neme rağmen gece hava sıcaklığının 40 dereceye ulaşmasına rağmen Müslümanlar, iftardan sonra yatsı ve teravih namazını kılmak için camilere akın etti.

Namaz çıkışında AA muhabirine konuşan 20 yaşındaki öğrenci Ahmed el-Mansur, ramazan ayı nedeniyle Müslümanların ilk günkü heyecanla camilere akın ettiğini belirtti.

Ramazanın herkese huzur ve mutluluk getirmesi için dua ettiğini belirten Mansur şöyle konuştu:

'Müslüman ülkelerdeki iç karışıklık nedeniyle yerlerinden ayrılmak zorunda kalan çok sayıda insan var. Bu insanlar sadece yerlerinden olmakla kalmayıp açlık ve susuzlukla da mücadele ediyorlar. Bu ramazan ayında Afrika'daki olayların dinmesi ve dünyaya barışın hakim olması için dua ediyorum. Buralar çok sıcak olduğu için ramazan ayında gündüzleri genelde kimse dışarı çıkmıyor. Teravih namazında herkes camiye gelip namaz kılıp dua ediyor.'

- 'Çocuklar arka saflarda oyun oynadı'

Türkiye'den Nijer'deki fakir ve yetimlere yardım dağıtmak üzere gelen Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ekipleri de teravih namazına iştirak etti.

Cansuyu Derneği gönüllülerinden Fatih Karaca da, gündüz sokakların boş olduğunu akşam teravih namazında ise Müslümanların camileri doldurduğunu söyledi.

'' Kıldığımız teravih namazından keyif aldık. Çocukların namaz kılışları çok güzeldi. Sıcak nedeniyle bayanlar dışarıda, cami avlusunda namaz kıldı. İnsanlar sıcak kanlı, birlik ve beraberlik içerisinde namazlarını kıldılar.'' diyen Karaca, Babalarıyla camiye gelen çocukların arka saflarda oyun oynamalarına, boğucu neme ve havaların aşırı sıcaklığına dikkati çekti.

Türkiye'den yaklaşık 2 saat sonra iftar açan Nijerliler 14 saat oruç tutuyor.
Kaynak: AA