AK Parti TBMM Grup Toplantısı (1)

Genel Başkan ve Başbakan Yıldırım:'22 Temmuz'dan beri terörle, güvenlik esaslı mücadelemiz sonucunda, şehirlerde, ilçelerde terör örgütünün direnci tamamen kırılmış ve devlet, ülkenin her köşesinde halkımızın huzur ve güvenliğini sağlayacak tedbirleri almıştır''Gerek Suriye'nin kuzey sınırında, gerekse Musul ve kuzeyinde ortaya konan bazı planlar var. Türkiye, asla ve asla oralarda yeni bir oluşuma izin vermeyecektir'

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, '22 Temmuz'dan beri terörle, güvenlik esaslı mücadelemiz sonucunda, şehirlerde, ilçelerde terör örgütünün direnci tamamen kırılmış ve devlet, ülkenin her köşesinde halkımızın huzur ve güvenliğini sağlayacak tedbirleri almıştır.' dedi.

Yıldırım, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmaya, Türkiye ve milletin bekası için hayatını seve seve veren şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere ve yaralılara acil şifalar dileyerek başladı.

Yıllarca Müslümanların, mazlumların, ezilmişlerin adeta sembolü olan; yumruğuyla ezilenlerin, mağdur toplumların yüreğine su serpen Muhammed Ali'nin vefat ettiğini anımsatan Yıldırım, 'Allah rahmet eylesin. Hepimizin gençlik yıllarında zihnimizde çok güzel fotoğrafı var ve o hep yaşayacak.' dedi.

Ramazan ayının üçte birinin neredeyse tamamlandığını belirten Yıldırım, 'Rahmet, mağfiret ve günahlardan arınma; birlik, beraberlik, kardeşliğin doruğa ulaştığı; ayrılıkların, gayrılıkların, husumetlerin sona erdiği bu mübarek ayda, ne yazık ki bizimle hiç ortak değeri olmayan, hiçbir kutsalı olmayan, inancımızda, kültürümüzde, değerlerimizde hiçbir şekilde yer almayan, terör örgütünün masum insanlara yönelik faaliyetleri devam ediyor.' diye konuştu. Yıldırım, şunları söyledi:

'Başta Güneydoğu olmak üzere Türkiye'nin her köşesinde yaşayan 79 milyon vatan evladı, bu operasyonlar sırasında terör örgütünün ne kadar ilkesiz, barbar, cani bir şekilde insanlara kıydığını, masum insanları hedef aldığını gördü, şahit oldu.

Allah'a şükür 22 Temmuz'dan beri terörle güvenlik esaslı mücadelemiz sonucunda, şehirlerde, ilçelerde terör örgütünün direnci tamamen kırılmış ve devlet, ülkenin her köşesinde halkımızın huzur ve güvenliğini sağlayacak tedbirleri almıştır. Artık buralarda umudu kalmayan terör örgütü, üst akıllardan yeni yeni öğütler alarak, kırsalda ve güney sınırlarımız civarında yeni tertipler yeni tezgahlar arayışı içindedir. Ama şunu herkes iyi bilmelidir: Gerek Suriye'nin kuzey sınırında, gerekse Musul ve kuzeyinde ortaya konan bazı planlar var. Türkiye, asla ve asla oralarda yeni bir oluşuma izin vermeyecektir.

Türkiye'nin toprak bütünlüğü, bağımsızlığı açısından, bizim açımızdan bu bölgelerde, bu ve buna benzer hareketler asla ve asla müsamaha ile karşılanamaz. Gereken neyse hiç tereddüt etmeden onu da yaparız. Koalisyon güçlerinin, dostlarımızın, mutabık kaldığımız amaçlar doğrultusunda yapacakları her türlü faaliyeti sonuna kadar destekliyoruz ama Türkiye'nin huzurunu bozan, canını yakmaya çalışan bu terör örgütlerine müzahir davranışlar içerisine girmelerini de terörle mücadele, Suriye'de özgürlük mücadelesi adı altında bir takım çalışmalara girmelerini de asla müsamaha ile karşılayamayız.'

-'Her türlü engellemeye rağmen...'

Hükümetin kurulmasının üzerinden 22 gün geçtiğini anımsatan Başbakan Yıldırım, '22 gün içerisinde Allah'a şükür grubumuz da boş durmadı biz de boş durmadık. Siz parlamentoda yasama faaliyetlerini her türlü engellemeye rağmen, her türlü zaman kaybettirme çabalarına rağmen kararlı ve azimli bir şekilde sürdürdünüz.' diye konuştu.

Elektriğin daha verimli kullanılması, kaçak ve kayıpların kontrol altına alınmasını öngören Elektrik Piyasası Kanunu'nun çok büyük dirençlere rağmen başarılı bir çalışmayla sonuçlandırıldığını belirten Yıldırım, bunun için AK Parti Grubu'na teşekkür etti.

(Sürecek)

Kaynak: AA