Turgutlu'daki Ramazan Gecesi Rumeli Türküleriyle Renklendi

Turgutlu Belediyesi Ramazan etkinlikleri gecesi Rumeli Türküleri’nin eşsiz yorumcusu Arif Şentürk’ün konseriyle renklendi. Turgutlu halkının adeta akın ettiği 50. Yıl Alanı’nda hep bir ağızdan Rumeli Türküleri seslendirilirken, birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Turgutlu'daki Ramazan Gecesi Rumeli Türküleriyle Renklendi
Ramazan Ayı’nın kültür ve geleneklerini Turgutlu’nun mahallelerinde yaşatma hedefiyle yola çıkan Turgutlu Belediyesi, 50. Yıl Alanı’nda düzenlediği etkinlikle Turgutlululara keyifli bir akşam yaşattı. İftar saati öncesinde yoğun kalabalığın akın ettiği meydanda Hacivat-Karagöz gölge oyunu büyük ilgi gördü. Sihirbaz gösterisi hem çocuklar hem de ebeveynleri tarafından ilgiyle takip edilirken, maskot ve tahta bacağın da alanda yer aldığı etkinlikte, çocuklar bol bol hatıra fotoğrafları çektirerek keyifli dakikalar geçirdi.

ŞENTÜRK’E YOĞUN İLGİ

Gecenin ilerleyen saatlerinde Rumeli Türküleri’nin eşsiz yorumcusu Arif Şentürk sahne aldı. Konseri Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı İskender Tunç eşi Leyla Tunç ile birlikte izledi. Alkışlar eşliğinde sahneye çıkan Şentürk, Deryalar, Ramize, Safiye gibi Rumeli türküleri seslendirdi. Turgutlu Balkan Göçmenleri’nin de katıldığı konserde Boşnakça ve Arnavutça birbirinden özel türküleri de alandaki Turgutlulular ile birlikte seslendiren Şentürk, Turgutlu’da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, hayranlarıyla hatıra fotoğrafları çektirdi. Konser sonunda da yoğun ilgi gören Şentürk’e konserinden dolayı teşekkür eden Başkan Yardımcısı İskender Tunç, kendisine çiçek takdim etti.
Kaynak: İHA