Muğla Valisi Çiçek, Kömür Ocağında İşçilerle İftar Yaptı

Muğla Valisi Amir Çiçek, Yatağan Termik Enerji Üretim AŞ Maden Direktörlüğü kömür sahasında maden işçileriyle iftarda bir araya geldi.

Vali Çiçek, beraberinde İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan ve Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İlyas Sarıyerli ile geldiği Yatağan Termik Enerji Üretim AŞ Maden Direktörlüğünde kömür sahası ve çalışmalar hakkında Maden Direktörü Yüksel Akın'dan bilgi aldı.

Heyet, Türkiye'nin en büyük akasya ormanı olarak bilinen kömür sahasındaki ağaçlık alanda incelemelerde bulundu.

Yüksel Akın, 'Batı panosu adı verilen bu sahada yaklaşık 2 milyon ton linyit rezervi kaldı. Dragline isimli kömür üzerindeki 25 metre toprağı kaldırarak kömür tabakasına ulaşılmasını sağlayan araç ile bu sahadaki çalışmaları bir yıl içerisinde tamamlayacağız.' dedi.

Vali Çiçek ve beraberindekiler, kömür sahasındaki incelemelerin ardından kömür ocağının içerisinde işçilerle iftar yaptı. İşçilerle bir süre sohbet eden Çiçek, yemek yedi.

Çiçek, yaptığı konuşmada, 'Sizlerle beraber olmak için geldik. Sofralarımızı herkesle paylaşmak istiyoruz. Birbirimizden ayrımız yok. Hepimiz insanız ve dayanışma içerisinde olmamız gerekir. Ramazanın özelliği de birlik ve dayanışmadır.' diye konuştu.

Muğla’nın Türkiye’nin en güzel yerlerinden biri olduğunu ve kömür işçilerinin bu güzel coğrafyanın altındaki enerjiyi toprak üstüne çıkardığını kaydeden Çiçek, 'İşte buralara göz dikenler var. Önce birbirimize düşürmek istiyorlar. Daha sonra bölüp vatanı parçalamak istiyorlar. Amaçları da bu varlıkları ve zenginlikleri yok etmek. Bu geçmişten beri vardı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti kuruldu, kurulduğu gibi bölmek isteyenler çıktı. Osmanlı Devleti gibi bir devlet, büyük bir devletti ve tamamen yok edemediler. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni kurduk. Kusura bakmasınlar, başkalarının gözü var burada ama gözüne de bunu koydurmayacağız.' ifadelerini kullandı.

Çiçek, ülkede vatana, bayrağa, ezana ve birliğe zarar verilmesine engel olacaklarını vurguladı.

İşçiler, Vali Çiçek'e kömür işçisi heykeli hediye etti.

Kaynak: AA