Başpehlivanlar Kırkpınar İçin Havza'da Kampa Girdi

24 Temmuz'da Edirne Kırkpınar Er Meydanında bu yıl 655.'si düzenlenecek Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerine hazırlanmak için çırakları ile birlikte Havza'da kampa girdi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi adına Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerine katılacak olan Başpehlivanlar Fatih Atlı, Ali Rıza Kaya, Bayram Ertan ile baş altı, büyük orta ve küçük ortada güreşen çırakları ile birlikte Havza'da 25 gün sürecek kampa girdi.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz Başpehlivanların Havza İbrahim Karabacak Güreş Alanındaki antrenmanlarını ziyaret ederek başpehlivanlarla bir süre sohbet etti.

Başpehlivan Ali Rıza Kaya, Havza'nın başpehlivanlar için önemli bir yer olduğunu belirterek, 'Havza Kırkpınar öncesi önemli güreşlerden birisi. Bu yıl şehitlerimiz nedeni ile güreşler iptal edildi. Biz güreşçiler olarak üzülsek de şehitlerimize saygımız üzüntümüzün üstünde. Sayın Belediye Başkanımızın güreşe olan desteklerini biliyoruz ve kendisine güreşçiler ve güreş severler adına teşekkür ediyorum.' dedi.

Başpehlivan Fatih Atlı ise amaçlarının Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanlığını tekrar Karadeniz'e getirmek olduğunu belirterek, 'Şu an amacımız için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Havza güreş için altyapısı olan bir ilçe. Kamp için tercihimizde bu yüzden Havza oldu. İnşallah Kırıkpınar Başpehlivanlığını tekrar Samsun'a ve Karadeniz'e getireceğiz.' diye konuştu.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise güreşin önemli bir ata sporu olduğuna değinerek şunları dile getirdi:

'Havza, Kavak, Ladik geçmişte ve günümüzde önemli başpehlivanlar yetiştirmiş bölgeler. Güreş bizim tarihimiz ve içimizde. Halkımız da güreşi severek izliyor. Maalesef bu yıl ülkemizde yaşanan üzücü olaylardan dolayı Karadeniz'in Kırkpınar'ı olarak bilinen Havza Yağlı Güreşlerimizi iptal ettik. Biliyoruz, birçok güreş sever üzüldü. Fakat bu kararın ardından ilçemize 2 şehit geldi. Şehitlerimize Allah'tan rahmet ve ailelerine başsağlığı diliyorum. İnşallah önümüzdeki yıllarda güreşlerimizi daha güzel günlerde düzenlemeye devam edeceğiz. Havza Belediyesi olarak güreşçilerimize ve güreşe olan desteklerimiz devam edecek. Başpehlivanlarımıza başarılar diliyorum.'

Kaynak: AA