Yaşlıların İftarı Kaymakamlıktan

Kocasinan Kaymakamlığı, ramazan dolayısıyla yalnız yaşayan 57 yaşlının evine iftar için 4 çeşit sıcak yemek götürüyor.

Kaymakam Ali Candan, yaptığı yazılı açıklamada, ramazan ayının uzun yaz günlerine denk gelmesi dolayısıyla özellikle yaşlıların yemek hazırlamakta zorlandıklarını belirtti.

Bu nedenle 2014 yılında başlattıkları 'İftar Dağıtım Projesi' kapsamında bakacak kimsesi olmayan, yalnız yaşayan yaşlıların evlerine ramazan ayı boyunca sefer tası ile 4 çeşit yemek götürdüklerini anlatan Candan, şunları kaydetti:

'Bu ramazan 57 yaşlımız projeden faydalanıyor. Geçen yıldan bu yana iftar verdiğimiz 11 yaşlımız maalesef hayatını kaybetti. Ömürlerinin son dönemlerinde yaşlılarımızın daha rahat bir ramazan geçirmelerini sağlamak ve onların hayır dualarını almak bizleri de mutlu ediyor. 3 yıldır uyguladığımız projemizi ilerleyen yıllarda da devam ettireceğiz.”

Evine yemek götürülen 77 yaşındaki Dudu Analay ise yaşlı olduğu için oruç tutarken biraz daha zorlandığını ama evine her gün sıcak yemek geldiği için 3 yıldır rahat oruç tuttuğunu belirterek, 'Başta Kaymakamımız olmak üzere emeği geçen herkesten Allah razı olsun.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA