Mersin'in Simgelerinden Yoğurt Pazarı Parkı Yenilendi

İçel’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, kentin simgelerinden biri olan Yoğurt Pazarı Parkı’nı bakımdan geçirerek yeniledi.

Mersin'in Simgelerinden Yoğurt Pazarı Parkı Yenilendi
Akdeniz Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, bahar ve yaz aylarında vatandaşlar tarafından yoğun olarak kullanılan park ve yeşil alanlarının bakım, onarım ve yenileme çalışmalarına devam ediyor. Ekipler bu kapsamda, kent merkezinin simge alanlarından biri olan Camişerif Mahallesi’ndeki Yoğurt Pazarı Parkı’nı elden geçirerek yeniledi. Parkta kullanım ömrünü tamamlamış olan oturma gruplarının bakım-onarımını yapan ekipler, kurumuş çalı türü bitki ve çiçekleri de temizledi. Toprak zeminin tesviyesi yapıldıktan sonra Cezayir Menekşesi (Vinca Major) türü bitkilerle bezenen parkta bulunan ağaçlar budandı, kauçuk ağaçlarının altına gölgede yetişebilen Kaya Sarmaşığı dikildi. Parkta bulunan süs havuzunun etrafı ise iri yapraklı Canna bitkisiyle süslendi. Parktaki süs havuzu da gerekli bakımların yapılmasının ardından çalıştırıldı. Havuzun iç kısımdaki çatlak kısımları dolgu malzemesi ile kapatılırken, elektrik ve su tesisatı da tamamen yenilenerek güvenli hale getirildi ve halkın hizmetine sunuldu.

Parkta yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Akdeniz Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nden Sorumlu Eş Başkan Yardımcısı Sebahat Gençtarih Cebe, ilçe genelinde tüm park ve yeşil alanların bakım-onarım çalışmalarının belirlenen program çerçevesinde devam edeceğini belirtti.

Yoğurt Pazarı Parkı gibi yoğun kullanılan alanları öncelikli olarak ele aldıklarını ifade eden Cebe, “Çok geniş bir alanda 170’e yakın parkımızın düzenli olarak temizlik ve bakım çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda eskiyen, kullanım ömrünü tamamlayan parklarımızda da gerekli revizyon çalışmalarını yapıyoruz. Kent merkezinde bulunan bu parkımız ile hareketli ve yoğun kullanılan diğer parklarımız başta olmak üzere, belirlediğimiz program çerçevesinde bakım onarım çalışmalarımıza yaz aylarında da devam edeceğiz. Kentimizin bu nefes alan noktalarına gereken hassasiyeti göstermeyi sürdüreceğiz. Yurttaşlarımızın da yenilenen parklarımıza aynı duyarlılıkla sahip çıkacağına inanıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA