Hakkari'de Dağcılar Sümbül Dağı'na Tırmandı

Bir grup dağcı, kentin doğal güzelliklerini tanıtmak amacıyla Sümbül Dağı'na zirve tırmanışı gerçekleştirdi.

Hakkari'de bir grup dağcı, kentin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla Sümbül Dağı'na tırmandı.

Dağcılık Federasyonu Hakkari İl Temsilciliğinin organize ettiği etkinlikte, biri ABD vatandaşı 6 kişilik grup, Depin mevkinde tırmanışa başladı.

15 saat süren zorlu mücadelenin ardından 3 bin 487 rakımlı zirveye ulaşan dağcılar, bir süre dinlendikten sonra inişe geçti.

Dağcılık Federasyonu İl Temsilcisi Naci Ertunç, tırmanış için tüm hazırlıkları önceden tamamladıklarını belirterek, zorlu bir tırmanışı geride bıraktıklarını söyledi.

Tırmanışın tanıtım etkinlikleri kapsamında yapıldığını ifade eden Ertunç, 'Ana kamp malzemelerimiz ile teknik malzemelerimizi beraberimizde götürdük. Ağır yüklerimizden dolayı kayalık kısımlarda zorlandık ve on saatte kamp alanına ulaşabildik. Burada çadırlarımızı kurduk ve sabah erken saate tekrar tırmanışa geçtik. Beş saat sonra dağın zirvesine ulaşmayı başardık. Yaklaşık bir saat zirvede kalındıktan sonra tekrar inişe geçtik.' diye konuştu.

Ertunç, amaçlarının kentin doğal güzellileri ile dağlarını Türkiye'ye ve dünyaya tanıtmak olduğunu, bu nedenle bu tür faaliyetlere önem verdiklerini kaydetti.

Dağcılardan Tarık Bünyamin Kaya ise ABD vatandaşı Bryan Keith'in de kendilerine eşlik ettiğini anlatarak, bölgedeki dağların tırmanışa müsait olduğunu söyledi. Tırmanıştan keyif aldığını belirten Kaya, bundan sonra da bölgede yapılacak tırmanış etkinliklerine katılmayı planladığını ifade etti.
Kaynak: AA