AK Parti Mersin Milletvekili Özkan Açıklaması

'(Elektrik Piyasası Kanunu Teklifi) Herkes kendi borcunu ödeyecek, kimse kimsenin borcunu ödemeyecek. Bu bağlamda öyle bir çalışma yapıldı' 'Kayıp kaçakla ilgili ciddi çalışmalar yapıyoruz. Birçok bölgede elektrik kaçağı fazla, yüzde 50'leri geçiyor. Bununla ilgili de bakanlık olarak tedbir aldık ve bundan sonra da bu tedbirler ciddi anlamda devam edecek'

AK Parti İçel Milletvekili Hacı Özkan, TBMM Genel Kurulunda ele alınacak Elektrik Piyasası Kanunu Teklifi'ne ilişkin 'Herkes kendi borcunu ödeyecek, kimse kimsenin borcunu ödemeyecek. Bu bağlamda öyle bir çalışma yapıldı.' dedi.

Özkan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, ahiliğin, millet olmanın tüm özelliklerini içinde barındıran, Türk milletine has sosyoekonomik bir düzen olduğunu bildirdi.

Ahiliğin yaklaşık bin yıla yakın süregelen bir gelenek olduğuna değinen Özkan, ahiliğin, toplumda yaşayan her kesimi kaynaştıran, bütünleştiren ve millet olma bilincini tüm toplumlara yayan bir sistemin adı olduğunu anımsattı.

Özkan, esnafın, güvenin, kardeşliğin, birliğin ve ekonominin temel taşı olduğunu ifade ederek, ahiliğin kelime olarak, kardeşlik, eli açıklık, konuk severlik ve yiğitlik anlamına geldiğine dikkati çekti.

Türklere özgü bir kurum olan ahiliğin, zamanında, yozlaşmış, parçalanmış, kimliğini kaybetmiş, fakirleşmiş Anadolu Türk boylarına birlik, kardeşlik ve hoşgörü esasına dayalı iş ve meslek anlayışı getirdiğini belirten Özkan, 'Günümüzde var olma mücadelesi veren esnaf ve sanatkarlarımız, tüccarımız, ahilik anlayışı içerisinde birlik berberlik ilkesiyle ülkesinin, devletinin yanındadır. Biz AK Parti hükümetleri olarak esnaf ve sanatkarlarımızın yanında olduk ve yanında olmaya devam edeceğiz.' diye konuştu.

Özkan, TBMM çatısı altında esnaf ve sanatkarlar oda başkanlığından gelen tek milletvekili olduğuna değinerek, bu bakış açısıyla kendisini 2 milyon esnafın temsilcisi olarak gördüğünü kaydetti.

- 'Kayıp kaçakla ilgili ciddi çalışmalar yapıyoruz'

Bir gazetecinin Elektrik Piyasası Kanunu Teklifi'ne ilişkin bir sorusu üzerine Özkan, yapılan düzenlemelerin yanlış anlaşıldığını belirterek, şu yanıtı verdi:

'Herkes kendi borcunu ödeyecek, kimse kimsenin borcunu ödemeyecek. Bu bağlamda öyle bir çalışma yapıldı. Bu da bugün yarın genel kurula gelecek. Kayıp kaçakla ilgili ciddi çalışmalar yapıyoruz. Birçok bölgede elektrik kaçağı fazla, yüzde 50'leri geçiyor. Bununla ilgili de bakanlık olarak tedbir aldık ve bundan sonra da bu tedbirler ciddi anlamda devam edecek. Yani eskisi gibi isteyen istediği gibi kaçak elektrik kullanamayacak. Esnaf ve sanatkara herhangi bir sıkıntı getirecek yasa değil.'
Kaynak: AA