Kartepe Zabıtası'ndan Uyarı

Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürü Selman Çelik, ilçe genelinde reklam amacıyla el ilanı dağıtacak kişilerin belediyeden izin almaları gerektiği konusunda uyardı.

Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, belediye hizmet sınırları içerisinde yapılan her türlü ilan ve reklamların, 2464 Sayılı Kanun gereği reklam vergisine tabi olduğunu, ilan ve reklam yapmak amacıyla el ilanı, broşür, afiş gibi ilan ve reklam materyallerinin belediyeden izinsiz olarak dağıtılmasının yasak olduğunu belirtti.

Zabıta ekiplerinin ilçe genelinde yaptığı denetimlerde yasak olmasına rağmen reklam amaçlı izinsiz el ilanı dağıtan 10 işletme hakkında 5326 Sayılı Kabahatler Kanununa gereği cezai işlem uyguladığını ifade eden Çelik, 'Esnafların mağdur olmaması için ilan ve reklam materyallerinin dağıtımı öncesi belediyeye beyanda bulunarak vergilerini ödemeleri gerek. Kartepe’nin mevcut turizm potansiyeli çerçevesinde izinsiz ilan ve reklam materyallerinin dağıtımı konusundaki kontrollerimiz aralıksız sürecek. Esnaflarımızdan bu konuda daha duyarlı olmalarını bekliyoruz.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA