Gediz Meslek Yüksekokulu'nda 'Türkiye'de Sigortacılığın Geleceği' Konulu Seminer

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Gediz Meslek Yüksekokulu’nda ‘Türkiye’de Sigortacılığın Geleceği’ konulu seminer düzenlendi.

Gediz Meslek Yüksekokulu Mayıs Ayı Kariyer Günleri kapsamında Öğretim Görevlisi Mehmet Mutlu’nun organize ettiği ve sigorta uzmanları Cavit Başer ve Ahmet Aksu’nun verdiği seminere, Okulun Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü 1. ve 2. sınıf öğrencileri katıldı.

Seminerde, Sigortacılığın geçmişi, Günümüzde Sigortacılığın önemi, Sigortacılığın geleceği ve sigortacılık sektöründe istihdam olanakları konuları ele alındı.

Konuşmacı Cavit Başer, “Sigortacılık sektörü Türkiye’de hızla gelişen ve büyüyen bir sektördür. Sigortacılık sektöründeki büyüme ve gelişme ivmesi, sigortacılık mesleğinin gözde bir meslek olmasını sağlamaktadır. Günümüzde, sigortacılık sektöründe yer alan meslekler geleceğin meslekleri arasında gösterilmektedir. Sigortacılık sektöründe kariyer fırsatları hızla artmakta ve sektör 50 binden fazla kişiye istihdam olanağı sağlamaktadır” dedi.

Bankacı veya sigortacı olmaya aday öğrencilere, kendilerini mesleki olarak hangi konularda yetiştirmeleri gerektiği, iş hayatına atıldıklarında karşılaşacakları zorluklar gibi konularda deneyimlerine dayanarak önerilerde bulunan Cavit Başer, kendi yaşadığı olaylardan örnekler verdi. Son bölümde öğrencilerin merak ettiği soruları cevaplayan Başer, kendi sorduğu sorulara doğru cevap veren öğrencilere ise hediyeler dağıtarak ödüllendirdi.

Cavit Başer’e, Yüksekokula ve öğrencilere sağladığı katkılardan dolayı Öğretim Görevlisi Mehmet Mutlu tarafından teşekkür belgesi takdim edildi. Başer, gelecekteki meslektaşlarıyla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, katılımlarından dolayı öğrencilere teşekkür etti. (MA-EFE)
Kaynak: İHA