Zeytinburnu'nda Güneydoğu Rüzgarı

Zeytinburnu Belediyesi tarafından Yöresel Tatlar ve Radyo Festivali kapsamında düzenlenen Çiğ Köfte Festivalinde Güneydoğu Anadolu Rüzgarı esti. Festival kapsamında Zeytinburnu halkına 16 bin kişilik yaklaşık bir buçuk ton çiğ köfte ikram edildi.

Zeytinburnu'nda Güneydoğu Rüzgarı
Zeytinburnu Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Yöresel Tatlar ve Radyo Festivali dün yapılan Hamsi Festivalinin ardından bu gün düzenlenen Çiğ Köfte Festivali ile devam etti. Bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Festival kapsamından bir buçuk ton, yaklaşık 16 bin kişilik çiğ köfte, dürümler halinde vatandaşlara ikram edildi. Festivale kapsamında hazırlanan çiğ köftelerin tadına ilk olarak Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın baktı. Başkan Aydın, daha sonra önlük giyerek, sırada uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlara çiğ köfteleri ikram etti.

BAŞKAN AYDIN, SIRA GECESİNDEN ÇİĞ KÖFTE YOĞURDU

Vatandaşların yoğun bir katılım gösterdiği Yöresel Tatlar ve Radyo Festivali kapsamında düzenlenen çiğ köfte festivali renkli görüntülere sahne oldu. Festival kapsamında hazırlanan çadırda Güneydoğu Anadolu yöresine ait geleneksel sıra gecesi yapıldı. Sıra gecesine katılan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, sofranın etrafına oturarak çiğ köfte yoğurdu. Yapılan çığ köfteyi Başkan Aydın, ilk olarak gazetecilere ikram etti. Güneydoğu Anadolu yöresinin usta sanatçılarının yanına oturan Başkan Aydın, sanatçıların okuduğu türkülere eşlik etti. Çiğ köfte ustasının müzik eşliğinde eline çiğ köfteyi alarak yaptığı muhteşem dans, vatandaşlardan büyük beğeni topladı.

“FESTİVAL KAPSAMINDA YÖRESEL TATLARI HEMŞEHRİLERİMİZE TATTIRIYORUZ”

Yöresel Tatlar ve Radyo Festivali kapsamında birçok etkinliğe imza atan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, vatandaşlara dağıtılmak üzere hazırlanan çiğ köftelerin tadına baktı. Çiğ Köfte Festivali hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Aydın, “Vatandaşlara ikram etmeden önce test etmek istedim. ustalarımız gayet güzel yapmışlar. Zeytinburnu’na Güneydoğu Anadolu’dan gelip yerleşmiş birçok hemşerimiz var. Ülkemizin 81 vilayeti, Balkanlar, Doğu Türkistan gibi bütün bölgelerden gelip buraya yerleşmiş hemşerilerimiz var. Radyo Festivali kapsamında yöresel tatları da hemşehrilerimize tattırıyoruz. Çiğ köftemizin görüntüsü güzel, lezzeti güzel ben test ettim şimdi de hemşehrilerimize ikram edeceğim” dedi.

ÇİĞ KÖFTE ALMAK İSTEYEN VATANDAŞLAR UZUN KUYRUKLAR OLUŞTURDU

Festival kapsamında hazırlanan bir buçuk ton çiğ köfte, yaklaşık 16 bin kişiye dağıtılmak üzere çadırda hazırlandı. Çiğ köfteyi yemek isteyen vatandaşlar etkinliğin başlama saatinden önce çadırın önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Uzun süre sırada bekleyene vatandaşlara ilk çiğ köfteyi Başkan Aydın’ın elinden alarak yedi. Arkadaşlarıyla birlikte çiğ köfte almak için uzun süre kuyrukta bekleyen Yeşim Şad, “Burada çiğ köfte için bekliyoruz. Acılı yapıyorlarmış, ben acılı sevmiyorum ama yine de sırada bekliyorum. Biz buraya mahallece geldik, burada çok mutluyuz” diye konuştu.

Çocuklarıyla birlikte gelen Ayşe Dinç, “Ben Konyalıyım çiğ köfte etkinliğine geldik, sevinçliyiz, mutluyuz. Geçen senede gelmiştim, buraya gelmek benim hoşuma gidiyor” şeklinde konuştu.

Kızıyla birlikte gelen Zehra Şen ise, “Annem çok uzakta buradan annemin anneler günün kutluyorum. Biz Siirtliyiz çiğ köfteyi seviyorum. Bu festivali düzenleyenlerden Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA