Zabıta Uzungöl'deki Turistik Tesisleri Denetledi

Trabzon Büyükşehir Belediyesine bağlı zabıta görevlileri, Doğu Karadeniz'e gelen turistlerin en çok ziyaret ettiği turizm merkezi olan Uzungöl'deki turistik işletmelerde, fiyat ve temizlik denetimi yaptı.

Doğu Karadeniz'e gelen turistlerin en çok ziyaret ettiği turizm merkezi olan Uzungöl'deki işletmelerde, zabıta görevlilerince fiyat ve temizlik denetimi yapıldı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığına bağlı ekiplerin, Çaykara ilçesi Uzungöl Mahallesi'ne giderek Uzungöl'ün de yer aldığı söz konusu turizm merkezindeki işletmelerde denetimlerde bulunduğu belirtildi.

Turizm sezonunun başladığına işaret edilen açıklamada, yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan Uzungöl'deki işletmelerde fiyat tarifesi, etiket ve hijyen kontrolleri gerçekleştiren zabıta ekiplerinin, eksiklik tespit edilen işletmelere bu eksikliklerini gidermeleri için ihbarname tanzim ettiği, ayrıca cezai işlemin uygulanması için de eksiklik belirlenen bazı işletmeler hakkında tespit tutanağı düzenlendiği kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da Trabzon için turizmin hayati önem taşıdığını ifade ederek, 'Turizm, şehrimiz için büyük bir kazanç kapısıdır. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi olarak her alanda görevimizi yerine getirdiğimiz gibi gerekli denetimleri de sıklıkla gerçekleştiriyoruz' dedi.
Kaynak: AA