Edirne'den Kısa Kısa

Süloğlu Belediyesi, araç filosuna 4 yeni minibüs kattı.

Süloğlu Belediyesi, araç filosuna 4 yeni minibüs ekledi.

Süloğlu Belediyesi önünde düzenlenen törende, Belediye Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne satın alınan 4 minibüs hizmete girdi.

Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran, yaptığı açıklamada, ilçe halkına daha iyi hizmet vermek için araç parkını genişlettiklerini söyledi.

Süloğlu-Edirne arasında vatandaşlara ulaşım hizmeti sağladıklarını belirten Belediye Başkanı Ormankıran, yeni alınan minibüslerin ilçeye hayırlı olmasını diledi.

-Lalapaşa Belediyesi kendi elektriğini üretecek

Lalapaşa Belediyesi Başkanı Bülent Şahinşah, belediyenin elektrik giderlerini karşılaması için güneş enerjisi paneli tarlası kuracaklarını bildirdi.

Belediye Başkanı Şahinşah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediyenin enerji maliyetlerini en aza indirmek istediklerini söyledi.

Tasarruf tedbirleri kapsamında böyle bir girişim yaptıklarını belirten Şahinşah, şöyle konuştu:

'Kendi elektriğimizi üretmek istiyoruz. Bunun için yaklaşık 1 milyon liralık bir yatırım yapacağız. Kurulacak güneş panelleriyle ilk olarak Lalapaşa Belediyesinin elektrik giderlerini sıfırlamak istiyoruz. Çünkü Belediyemizin çeşitli birimlerini baz aldığımızda yüklü bir enerji bedeli ödüyoruz. Projenin verimli çalışması durumunda bunu ileri ki yıllarda büyüterek, devam ettireceğiz.'

Kaynak: AA