Türk Obezite Cerrahisi Derneğinin 1. Bölgesel Toplantısı Yapıldı

Türk Obezite Cerrahisi Derneği’nin 1. Bölgesel Toplantısı ve 2. Bahar Okulu, Fırat Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Elazığ’da yapıldı.

Türk Obezite Cerrahisi Derneğinin 1. Bölgesel Toplantısı Yapıldı
Fırat Üniversitesi Hastanesi Konferans Salonunda yapılan Rektör Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Türk Obezite Cerrahisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Taşkın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kazez, Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Said Berilgen, Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yavuz Selim İlhan, hastane yöneticileri, öğretim üyeleri ile çeşitli illerden gelen çok sayıda genel cerrahi uzmanı katıldı.

Obezite konusunun son zamanlarda önemli problemlerden biri olduğunu belirten Rektör Demirdağ, “Halk sağlığı açısından önemli bir problem olmaya başladı.

Eskiden gelişmiş ülkelerin problemi olan obezite bugün gelişmekte olan ülkelerin ana problemleri olmaya başladı.

Verilere bakılacak olursa çok gelişmiş ülkelerde obezitenin azaldığı fakat gelişmekte olan ülkelerde ise bunun artarak devam ettiğini görüyoruz. Bunu tetikleyen önemli nedenlerden biride şehirleşme ve ekonomik yönden gelişmiş olmak gibi birçok faktör var. Obezite tedavisinin ana yolu doğal yollarla önlenmesidir. Doğal yollarla önlenmediği taktirde de çeşitli tedavi metotları var. Cerrahi yöntemi de son zamanlarda popüler yöntemlerinden biridir” dedi.

Türkiye de hızlı büyüyen Üniversitelerin başarılı çalışmalarıyla kendilerinden söz ettirdiğini aktaran Türk Obezite Cerrahisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Taşkın, Türkiye de Fırat Üniversitesi, Konya Selçuk Üniversitesi ve benzeri üniversite hastanelerinde genel cerrahi alanında önemli cerrahi yöntemler uygulandığını söyledi.



Konuşmaların ardından toplantıya katılan doktorlar, obezite konusunda çeşitli sunumlar yaptı.
Kaynak: İHA