Resimler Modayla Giydirilecek

Ressamlar Prof. Dr. Gülten İmamoğlu ve Ertuğrul Ateş'in eserleri, modacı Zeynep Kartal tarafından kumaşa geçirilerek koleksiyon oluşturulacak Koleksiyon, ekimde İstanbul ve Londra'da sergilenecek Modacı Kartal: 'Bu proje sayesinde yabancı moda ve basın dünyası, Türk ressamların eserlerini tanımış olacak. Türkiye'yi daha iyi tanıtacağız'

Ressamlar Prof. Dr. Gülten İmamoğlu ve Ressam Ertuğrul Ateş'in eserleri, modacı Zeynep Kartal tarafından kumaşa geçirilerek, koleksiyon oluşturulacak.

Zeynep Ober Consulting tarafından organize edilecek etkinlikle ilgili AA muhabirine bilgi veren Zeynep Ober, 'Sanatın Modayla Birleşmesi/Art Meets a Fashion' projesini hayata geçirmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Proje kapsamında, modacı Zeynep Kartal'ın, ressamlar Gülten İmamoğlu ve Ertuğrul Ateş'in eserlerini kumaşa yansıtacağını belirten Ober, koleksiyonun 24 parçadan oluşacağını bildirdi.

Eserleri ekimin ilk haftasında İngiltere'nin İstanbul Başkonsolosluğunda, ekimin ikinci haftasında da Londra'daki davetle sunacaklarını anlatan Ober, 'Türkiye'de bir ilki gerçekleştiriyoruz. Ressamlarımız Gülten İmamoğlu ve Ertuğrul Ateş'in eserlerine ve modacımız Zeynep Kartal'ın yeteneğine uzun süredir hayranım. Ben bunları birleştirdim ve herkes olumlu baktı. Çok değişik bir proje olacağına ve çok ses getireceğine inanıyoruz.' dedi.

- 'Gurur verici'

Modacı Zeynep Kartal da projenin İngiltere'de yapılmasıyla Türkiye'nin tanıtımını amaçladıklarını ifade ederek, 'Bu ressamlarla iş yapmak benim için gurur verici. Aynı zamanda ülkeyi iki değerli ressamla beraber tanıtmak çok önemli. Çünkü ben ülkeyi tanıtmak için bir şeyler yapmaya çok önem veriyorum.' diye konuştu.

Lady Gaga ve Game Of Thrones ekibiyle çalıştığını anlatan Kartal, 'Bu proje sayesinde yabancı moda ve basın dünyası, Türk ressamların eserlerini tanımış olacak. Türkiye'yi daha iyi tanıtacağız. Bir ülkemiz var. Geçtiğimiz zor günlerden dolayı ülkemize sahip çıkmamız gerekiyor. Suriyelilerin gideceği bir Türkiye var ama bizim gideceğimiz başka bir yer yok.' değerlendirmesinde bulundu.

Ressam Ertuğrul Ateş ise projeyle çağdaş Türk sanatına ve sanatçısına hizmet ettiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

'Disiplinlerarası çalışmaların getirdiği sinerjiyle genç arkadaşlarımıza başka ufuklar açmış olacağız. Bizim eserlerimizden yola çıkarak Zeynep Kartal ortaya bir sonuç çıkarıyor. Kartal'ın Türk sanatçıların eserlerinden yola çıkarak hazırladığı koleksiyon ve bunun türevlerinden oluşmuş entegre bir proje.'
Kaynak: AA