Diski Eğilli Çocuklarla Buluştu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü yetkilileri, Lice’den sonra Eğil ilçesinde öğrencilerle bir araya gelerek suyun önemini anlattı.

Diski Eğilli Çocuklarla Buluştu
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün, çocuklarda su bilincini oluşturmak ve farkındalık yaratmak amacıyla ilçelerde başlattığı okul çalışması Lice’den sonra Eğil’de devam etti. DİSKİ Genel Müdürü Selahattin Elçi, Genel Müdür Yardımcısı M. Zeki Kantaci, Meclis Üyesi Eşref Mamedoğlu, Eğil Şube Müdürü Mehmet Gayır, Eğil Halk Eğitim Merkezi’nde Atatürk İlkokulu ikinci ve üçüncü sınıf öğrencileri ile bir araya geldi.

Çocuklar ilk önce DİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Suyun Gözyaşları-Su Damlası Kardeşliğinin Öyküsü" animasyon filmini izledi. Ardından Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü personeli Sebahat Demirhan, suyun doğa ve insan yaşamı için önemini anlatan bir konuşma yaptı. Çocuklara sorular soran Demirhan, yeryüzündeki içilebilir su kaynaklarının sınırlı olduğunu söyleyerek, "Dünya sularının önemli bir bölümünü tuzlu sular oluşturmaktadır. Yani sürahideki suyun 7 bardağı tuzlu ise ancak 3 bardağı içilebilir tatlı sulardır" dedi.

Demirhan, ebeveynlerin suyun doğru kullanımı konusunda uyarılması gerektiğini belirterek, gelecek kuşakların susuz kalmaması için bugünden bazı önlemler almalarının şart olduğunu kaydetti.

Demirhan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ailelerimizi suyun doğru kullanılması konusunda uyaralım. Çamaşırların çamaşır makinesinde yıkanmasına, banyo yapmak yerine duş almaya, dişlerimizi fırçalarken, yüzümüzü yıkarken musluğu açık bırakmamaya dikkat etmeliyiz. Özellikle yaz aylarında anne babalarınız bahçe sulaması yaparken onları uyarabiliriz. Balkon yıkayan annelerimize yıkamak yerine silmeyi önerebiliriz. Kısacası, suyu bilinçsiz kullanan anne babalarımızı uyararak geleceğimiz için suyu koruyabiliriz.”

Sunumun ardından DİSKİ Genel Müdürlüğü yetkilileri, içinde materyaller ve malzemelerin olduğu çantaları çocuklara hediye etti.
Kaynak: İHA