Osman Gökçek'ten laiklik açıklaması

Beyaz TV Genel Yayın Koordinatörü Osman Gökçek, "Ben laiklikten korkmuyorum. Çünkü benim algıladığım laiklik bütün dinlere eşit mesafede olan yaklaşımın ismidir." dedi.

Osman Gökçek'ten laiklik açıklaması
Osman Gökçek'ten laiklik açıklaması
Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın laiklik çıkışıyla ilgili son değerlendirme Beyaz TV Genel Yayın Koordinatörü Osman Gökçek'ten geldi.

'LAİKLİKTEN KORKUMUYORUM'
Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Sürmanşet programında konuşan Gökçek, 'Türkiye'de aslında iki kesim var; Laiklikten korkanlar ve korkmayanlar. Ben korkmuyorum çünkü benim algıladığım laiklik bütün dinlere eşit mesafede olan yaklaşımın ismidir.' dedi.

'CHP FARKLI İŞLER İÇİN KULLANMIŞ'
CHP'nin geçmiş yıllarda laikliği farklı işler için kullandığını belirten Gökçek, 'Laikliği dinine karşı bir sistem olarak algılayan insanlar da var. Laiklik dini yaşantıları engelleyecek sistemin ismi değil. Tam tersine eşit olarak yaşayacakları sistemin ismidir ' şeklinde konuştu.

TÜSİAD'A 'TERÖR' GÖNDERMESİ
Laiklik tartışmaları ardından TÜSİAD'dan gelen açıklamayı hatırlatan Gökçek, TÜSİAD'ın PKK marşı okuyan HDP'liler için de 'kaygı verici' şeklinde açıklama yapması gerektiğine işaret etti. Gökçek, TÜSİAD'ın terör örgütü ile ilgili açıklama yapmaktan hem çekindiğini hem de bu konuları gündeme almadığını belirtti.