Bitlis'te Filografi Sergisi

Bitlis Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Kız Öğrenci Yurdu öğrencileri tarafından açılan “Filografi Sergisi” yoğun ilgi gördü.

Bitlis'te Filografi Sergisi
Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Yahya Eren Konukevi’nde açılan ve iki gün boyunca devam eden Filografi Sergisini Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Mahmut Doğru, Bitlis Vali Yarımcısı Salih Altun, Bitlis Belediyesi Eş Başkanı Nevin Daşdemir Dağkıran, KYK Bitlis İl Müdürü Ali İhsan Körpe ve çok sayıda kişi ziyaret etti.

Kurs Öğretmeni Şazime Hancı öncülüğündeki KYK Kız Yurdu öğrencilerinin 3 aylık kursu sonucunda oluşan sergide, filografi sanatıyla yapılan yaklaşık 75 eser sergilenerek satışa sunuldu.

Açılan kurs ile Türkiye’de bir ilke imza atarak üniversiteli kız öğrencilerine yönelik unutulmaya yüz tutan sanatlardan olan Filografi Sanatı Kursu açtıklarını belirten Kurs Öğretmeni Şazime Hancı, açılan serginin yoğun ilgi gördüğünü söyledi.

Açılan kurs sayesinde unutulmaya yüz tutan filografi sanatının Bitlis’te kız öğrencilerinin elinde yeniden hayat bulduğunu ifade eden Hancı, “Açılan 3 aylık kurs sonucunda öğrencilerimiz birbirinden güzel çalışmalar ortaya koydu. Bu anlamda kız öğrencilerimizin ortaya koyduğu çalışmalardan 75 eserin yer aldığı bir sergi açtık. Bu sergimiz iki gün boyunca devam etti ve yüzlerce ziyaretçi sergimizi ziyaret etti. Ben bu anlamda kursun açılmasına katkı sunan başta KYK Bitlis İl Müdürü Ali İhsan Körpe, KYK Kız Öğrenci Yurdu Müdürü Özlem Gencer, Müdür Yardımcısı Dilber Bilginer’e teşekkür ediyor ve kurs boyunca birbirinden başarılı çalışmalara imza atan öğrencilerimizi de tebrik ediyorum” diye konuştu.

Sergi sonunda ise KYK Kız Öğrenci Yurdu Müdürü Özlem Gencer tarafından Kurs Öğretmeni Şazime Hancı’ya başarılı çalışmaları ve katkılarından ötürü plaket takdim edildi.
Kaynak: İHA