Bilecik Belediye Meclisi Mayıs Ayı Birleşimi Yapıldı

Bilecik Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı toplantısı, Belediye Başkanı Selim Yağcı başkanlığında gerçekleştirildi.

Bilecik Belediye Meclisi Mayıs Ayı Birleşimi Yapıldı
Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda 4 gündem maddesi görüşülürken Miraç Kandili dolayısıyla helva ve Osmanlı şerbeti dağıtıldı. Gündemin ilk maddesi olarak Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan gelen 2015 Mali Yılı Kesin Hesabı’nın incelenmesi teklifi görüşüldü. Mali Yıl Kesin Hesaplarının okunmasının ardından bu teklif oy birliği ile kabul edildi. Gündemin ikinci maddesi olarak Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından kullanılmak üzere bir adet traktör alınması talebi görüşüldü. Gündemin ikinci maddesi de oy birliği ile kabul edildi. Gündemin üçüncü maddesi olarak imar konuları görüşüldü ve görüşülen konular oy birliği ile kabul edildi. Gündemin son maddesi Bilecik Belediyesi tarafından gündeme eklenen Ertuğrulgazi mahallesi Ormancılar Sokak’ta bulunan 75. Yıl parkının yerine yeni bir tesis yapılması üzerine 10 yıl kiralanması görüşüldü. Bu gündem maddesi de oy birliğiyle kabul edildi.

Gündem maddelerinin bitmesi üzerine Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Belediye Meclis üyelerinin verdiği bir soru önergesiyle yapımı devam eden yeni otogar yanındaki akaryakıt istasyonunun ihalesinin kime verildiğini ve ne kadar ücretle verildiğini sordu. Bu sorulara yanıt veren Başkan Yağcı, Söğüt’te mermercilik yapan Çiftyıldız Mermer fabrikasına verildiğini ve ücretinin 2 milyon 600 bin olduğunu belirtti.

Ardından tüm İslam âleminin Miraç Kandilini kutlayan Yağcı, mayıs ayı projelerinden bahsederek Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu yapılan projelerin açılışına davet ettiğini belirterek Belediye Meclisinin Mayıs ayı oturumunu kapattı.
Kaynak: İHA