'Türk-Japon Dostluk Ve Öğrenci Değişim Programı'

Program kapsamında Çankırı ve Van'dan Bursa'ya gelen 20 öğrenci ile 6 öğretmen afet eğitimi aldı.

'Türk-Japon Dostluk ve Öğrenci Değişim Programı' kapsamında Çankırı ve Van'dan Bursa'ya gelen öğrenci ve öğretmenlere afet eğitimi verildi.

Şehit Jandarma Er Halim Çimen Ortaokulunda gerçekleştirilen programda 20 öğrenci ile 6 öğretmen, deprem anında yapılması gerekenlerin anlatıldığı Karagöz ve Hacivat oyununu izleyerek, bilgilendirici uygulama istasyonları ve yaralı taşıma uygulaması gibi etkinliklere katıldı.

Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı Türkiye Ofisi Kıdemli Program Sorumlusu Doç. Dr. Emin Özdamar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, programın 28 Mayıs'ta Ankara’da başladığını söyledi.

Yapılan 5 günlük programla Bursa, Çankırı ve Van arasında dostluk köprüsü oluşturmayı hedeflediklerini vurgulayan Özdamar, gerçekleştirecekleri ikinci programda ise Erzincan ve Muğla’dan öğrencileri Bursa’ya getirerek afet eğitimi vereceklerini anlattı.

Bursa’nın afet eğitiminde cazibe merkezi haline geldiğini belirten Özdamar, şunları söyledi:

“Milli Eğitim Bakanlığının Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı ile beraber yürüttüğü ‘Okul Tabanlı Afet Eğitim Projesi’ kapsamında 30 öğretmenimiz Hyogo’da eğitim aldı. Yine bu programa gelecek olan çocukların bütün masraflarını Türk Japon Vakfı olarak Hyogo’nun bize sağladığı bir fondan karşılıyoruz. Buraya getirdiğimiz öğrencilerin eğlenerek afet eğitimi almaları ve kendi aralarında dostluk bağları oluşturmasını sağlıyoruz. Böylece Çankırı, Van ve Bursa illeri ile Japonya ve Türkiye arasında gönül köprüleri kuruluyor.”

Kaynak: AA