Orman Kaşifleri Başkan Aydın'la Keşfe Çıktı

Eyüp Belediyesi’nin ödüllü yaygın eğitim projesi Simurg Bilgi Evleri’nde eğitim gören öğrenciler yeni bir etkinlikle tanıştı. Orman Kaşifleri isimli projede minik öğrenciler doğayı tanıyarak öğreniyor. Minik kaşiflerin doğadaki keşfine Başkan Remzi Aydın da eşlik etti.

4 Mayıs-4 Haziran tarihleri arasında Belgrad Ormanı Kurt Kemeri mevkisinde Eyüp Belediyesi tarafından organize edilen Orman Kaşifleri Atölyesi, çocuklara doğayı sevdirme, ekosistemi oluşturan unsurları tanıtma, aynı zamanda bilimsel yöntem ile çalışma becerilerini geliştirme ve çevre bilincini küçük yaşlarda aşılama amacıyla düzenleniyor.

“Yaparak-yaşayarak öğrenme” metodu ile uygulanan proje ile çocukların doğaya daha önce hiç bakmadıkları bir perspektifle bakması sağlanırken, ruhsal ve fiziksel sağlıklarına da katkıda bulunuluyor. İnsan tanıdığına zarar vermez sloganı ile hareket eden eğitimli biyologlar eşliğinde binlerce ilkokul 3’üncü ve 4’üncü sınıf öğrencisi doğayı çok farklı duyuları ile keşfediyorlar. Etkinlikler sonunda çocuklara küçük atıştırmalıklar ikram ediliyor, tabiat günlüğü tutma alışkanlığı kazandırılıyor bunlara ek olarak tabiat günlüğü ve orman kaşifi çantası hediye ediliyor.

Minik öğrencilerin etkinliğinde onları yalnız bırakmayan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, yeni başlatılan proje ile ilgili bilgiler verdi. Başkan Aydın, "Orman kaşiflerimiz ormanı keşfediyorlar. İlkokul çocuklarımızı biyologlar ve öğretmenler eşliğinde ormana getiriyoruz. Bitkileri, ağaçları, ormanı tanıtıyorlar. Soru ve cevaplarla bilgilerini geliştiriyorlar, böylece sinekten, böcekten korkan çocuklarımızı, onları tanımayan çocuklarımızı eğitmek ve ormanı yakından tanımak için yaptığımız bir çalışma. Böylece çocuklarımız tabiatı hayvanları seviyorlar çevresi ile daha uyumlu hale geliyorlar. Bu çalışmalarımız artarak devam edecek" diye konuştu.

Çocuklarla birlikte etkinlikte yer alan Biyolog Tuğba Aydın da, "Çocuklara doğayı tanıma ve sevdirmek için yapılan bir proje. Çocukların doğaya olan ilgisini artırmak istiyoruz ve keşfetmelerini sağlıyoruz. Onlara bitkilerden ve hayvanlardan bilgiler veriyoruz. Biraz daha eğlenceli şekilde anlattığımız için daha çok ilgilerini çekiyor" dedi.

Kaynak: İHA