Nijerya'da 2,5 Milyar Dolarlık Refah Programı

Devlet Başkanı Buhari, yoksullukla mücadele için 2,5 milyar dolarlık refah programı başlattı.

Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari, yoksullukla mücadele programı kapsamında 2,5 milyar dolarlık refah programı başlattıklarını açıkladı.

Buhari, bir televizyon kanalına verdiği demeçte, 'Nijerya'daki fakirler, çok uzun zamandır mağdur ediliyor.' ifadesine yer verdi.

Bütçeden beş temel alanda sosyal müdahale programları için 2,5 milyar dolar tahsis edildiğini söyleyen Buhari, program kapsamında 500 öğretmenin istihdam edileceğini ve 5,5 milyon çocuğun okula kaydının destekleneceğini belirtti.

Refah programı çerçevesinde bir milyon 'ihtiyaç sahibine' de koşullu nakit transferi yapılacağını ifade eden Buhari, diğer hedefler arasında bilim ve teknoloji öğrencileri için eğitim hibe programı bulunduğunu kaydetti.

Buhari, hükümetin son zamanlarda Merkez Bankası tarafından açıklanan para politikası ile maliye politikasını denkleştirmek için çalıştığını ancak Nijerya para birimi nairanın devalüe edilmesine karşı olduğunu dile getirdi.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu'ndan (UNICEF) yapılan açıklamada, Nijerya'nın kuzeydoğusu ve komşu ülkelerde sivil halka yönelik şiddet eylemleri ile saldırıların bir milyondan fazla çocuğun eğitim hakkını elinden aldığı belirtilmişti.

Kaynak: AA