İlber Hoca'yı sinirlendiren soru

Ünlü tarihçi İlber Ortaylı, katıldığı canlı yayında, İstanbul'un Fethi'ne ilişkin çok çarpıcı açıklamalar yaptı. Ortaylı, bir gazetecinin kendisini arayıp, 'Fatih hristiyan mı öldü' diye soru sorduğunu ve bunun üzerine çok sinirlendiğini ifade etti.

İlber Hoca'yı sinirlendiren soru
Prof. Dr. İlber Ortaylı, CNN Türk ekranlarında yayınlanan Tarafsız Bölge programına konuk oldu. Ortaylı, İstanbul'un fethini küçümseyen Mustafa Altıoklar'a tepki gösterdi.

Ortaylı, 'Halicin üzerindeki zincirden haberi yok. Avcıların yerini tam bilmiyor.' dedi. Sözlerinin devamında Altıoklar'ın yönetmenliğini üstlendiği İstanbul Kanatlarimin Altinda filmini hatırlatan Ortaylı, bazı sahneleri 'fantazi' olarak yorumladı. 

İLBER HOCA'YI SİNİRLENDİREN SORU

Ortaylı, “Bir gazeteci aradı beni ama öyle saçma bir soru sordu ki çok sinirlendim. Bana Fatih hristiyan mı öldü sorusunu sordu” diyerek sözlerine şöyle devam etti: Böyle saçma bir şey olamaz. Adam bir padişahın oğlu ve hilafet bize Yavuz Sultan Selim ile gelmedi vardı o unvan eskiden de. En azından kaynaklarda bunu görürsünüz. Bir takım arkadaşlar var Fatih’e hıristiyanlık yaraştırıyorlar, bir takım arkadaşlar da var Fatih’in Müslüman olması rahatsız ediyor ne hikmetse..”

MUSTAFA ALTIOKLAR NE DEMİŞTİ? 

İstanbul'un fethedilmesini 'İki dandik takayı Haliç'in uysal sularından geçirip, topu topu Avcılar kadar bir üvey kasabayı gasp etmek' olarak niteleyen Altıoklar, Osmanlı devletinin yalvararak haçlılara teslim ettiği İstanbul'u Atatürk'ün kurtardığını belirtmişti.

Altıoklar tweetlerinde şu ifadeler yer vermişti: 

'İki dandik takayı Haliç'in uysal sularından geçirip, topu topu Avcılar kadar bir üvey kasabayı gasp etmeyi fetih diye kutlayan aptal; elbette bilmezsin; senin Ecdad-ı Osman'ın yalvararak haçlıya teslim ettiği istanbul'u, Mustafa Kemal'in ölümüne kavgasıyla kurtardığını ve elbette bilemezsin, sana hayatın estetiğini yaşamayı önerdiğini.'

İlber Hoca'yı sinirlendiren soruMustafa Altıoklar İstanbul'un fethiyle ilgili skandal paylaşım