Düzce'de Umumi Hıfzıssıhha Meclisi Kararları

Düzce İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, kent genelinde kültür mantarları dışındaki doğal mantarların satışının engellenmesine karar verdi.

Valilik Toplantı Salonu'nda, Vali Yardımcısı Mustafa İmamoğlu başkanlığında yapılan toplantıda mantar zehirlenmeleri konusu incelendi.

Toplantı sonrasında yayınlanan karar tutanağında, halk arasında zehirli ve zehirsiz mantarları ayırmak maksadı ile geliştirilen yöntemlerin tam ve doğru bilgi vermediği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

'Mantar zehirlenmelerinin engellenmesindeki tek çare, doğal alanlarda yetişen mantarların yenmemesi, bunun yerine kültür mantarlarının tercih edilmesidir. Bu nedenle, ilimiz dahilinde görülebilecek mantar zehirlenmelerinin önüne geçmek maksadı ile kültür mantarı dışındaki doğal mantarların satışının engellenmesine, belediyeler tarafından zabıta vasıtasıyla yenilemeyecek şekilde imha edilmesine, kültür mantarlarının gıda mevzuatına uygun şekilde satışa sunulmasına ve ilgili kurumların koordineli şekilde özellikle köy ve beldelerde halk eğitimleri vermesine karar verilmiştir.'

Kaynak: AA