Çankaya'da 'Çocuk Bilim Şenliği'

Çankaya Belediyesi, düzenlediği Çocuk Bilim Şenliği ile Ankaralı çocukları bilim ve eğlenceyle buluşturdu.

Çankaya Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ankara Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, ODTÜ, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, Sosyal Demokrasi Derneği, Gündem Çocuk, Güç Koşullardaki Bireyler Federasyonu ve Sosyal Hizmet Uzmanları Derneğinin katkısıyla Ahlatlıbel’de Çocuk Bilim Şenliği düzenlendi. Etkinliğe, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, oğlu Aras ile katıldı.

Su okulu, böcek okulu, sitoloji atölyesi, ekoloji atölyesi, zooloji atölyesi, ODTÜ Toplum ve Bilim Uygulama ve Araştırma Merkezi, geri dönüşüm parkuru, çocuk hakları atölyesi gibi uygulamalı alanların yanı sıra oyun, drama, karaoke ve heykel atölyeleri de çocuklara eğlenceli anlar yaşattı.

Taşdelen, soru sorma becerilerini geliştirerek keşfetmenin heyecanını yaşayabilmelerini amaçlayan şenliğe katılan çocukların heyecanına ortak oldu.

Çocukların ailelerinin de katıldığı etkinlik, atölye çalışmalarının ardından piknik ve konserlerle devam etti. Düzenlenen yarışmalarda tüm çocuklara Çankaya Belediyesinin “Tükenmez Hayatlar” kitap seti dağıtılırken, uçurtmalar da gökyüzünü şenlendirdi. Şenlik, Bin Çocuk Korosu Eğitmenleri Orkestrası’nın sunduğu konser ve danslarla sona erdi.

Kaynak: AA