Burhaniye'de Bisiklet Festivali Coşkusu Yaşandı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, 2.Bisiklet Festivali’nde çok büyük coşku yaşandı. Yurdun değişik yerlerinden yaklaşık 250 bisikletçinin katıldığı festivalde, Burhaniye’nin yanı sıra, Edremit, Havran ve Gömeç ilçelerine giden sporcular unutulmaz bir 4 gün geçirdi.

Burhaniye'de Bisiklet Festivali Coşkusu Yaşandı
Burhaniye Öğretmenler Mahallesi Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneği’nin öncülüğünde ikincisi yapılan Bisiklet Festivaline, Burhaniye, Edremit, Havran ve Gömeç belediyeleri ile çok sayıda kişi ve kurumda destek oldu. Festivale, Burhaniye, Edremit, Havran ve Gömeçli bisikletçilerin yanı sıra yurdun değişik yerlerinden çok sayıda bisikletçi katıldı.

Festvale, Balıkesir Üniversitesine bağlı Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Bisiklet gurubu da katıldı.

Burhaniye Ören Mahallesi Cennet kampta kalan bisikletçiler, Edremit, Havran ve Gömeç ilçelerindeki kırsal mahallelere giderken, vatandaşlar tarafından çok sıcak karşılandı. Bisikletçiler, Havran’da Çanakkale Kahramanı Kocaseyit’in mezarına da ziyaret ederken, gittikleri kırsal mahallelerde de yoğun ilgi gördü. Festivaldeki etkinliklerini, baştan sona fotoğraflayan Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Doç.Dr.Sabriye Çelik Uğuz, festivalin ilgi gördüğünü söyledi.

Festivalin çok coşkulu geçtiğini anlatan Doç.Dr.Sabriye Çelik Uğuz, körfezin tanıtımına da büyük katkı sağlandığını anlattı. Gittikleri yerlerde vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini anlatan Sabriye Çelik Uğuz,” Festivale katılan konuklar unutulmaz bir 4 gün yaşadı. Parkurlar çok beğenildi. Bisikletçiler, gittikleri yerlerde yoğun ilgi görürken, bol bol dut yeme şansını yakaladı ve meyve satın alındı. Günün yorgunluğunu denize girerek attılar. Festivale katılan herkes çok memnun oldu. Bütün katılımcılar, körfezimizi herkese tavsiye edeceklerini söylediler. Bisikletçiler arasında kadınlar da çoğunluktaydı. Festivalin son günü, Ören plajındaki mavi bayrağı da hep birlikte göndere çektik. Festivale, önümüzdeki yıl daha çok katılım olacağına inanıyorum” dedi.

Kaynak: İHA