Bahçeli: Dokunulmazlıkları kaldırmak milli görev

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Meclis'te terör propagandası yapanların dokunulmazlıklarını kaldırmak en büyük milli görevler arasındadır.'' dedi. Bahçeli'nin Kut'ül Amare'den yola çıkarak Başbakan Davutoğlu'nu eleştirdiği sözleri ayakta alkışlandı.

Bahçeli: Dokunulmazlıkları kaldırmak milli görev
Bahçeli: Dokunulmazlıkları kaldırmak milli görev
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

Bahçeli'nin gündeminde Kut'ül Amare ve dokunulmazlıkların kaldırılması vardı. MHP liderinin Kut'ül Amare'den yola çıkarak Başbakan Davutoğlu'nu eleştirdiği sözleri ayakta alkışlandı.

Sözlerinin devamında dokunulmazlıkların kaldırılması tartışmalarına değinen Bahçeli, ''Meclis'te terör propagandası yapanların dokunulmazlıklarını kaldırmak en büyük milli görevler arasındadır.' ifadesini kullandı. 

Öte yandan Bahçeli, toplantı ardından bir gazetecinin, Oktay Vural ile aralarında bir soğukluk olup olmadığına yönelik sorusunu yanıtladı: ''Nereden çıkarıyorsunuz bunları? Bizi bölmeye çalışıyorsunuz, CHP'yi karmakarışık ediyorsunuz, şimdi de Pelikan stratejisiyle ortalığı karıştırıyorsunuz.''

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

''TÜRKİYE, ORTADOĞU'DAKİ TÜM İSTİKRARSIZLIKLARI İTHAL ETTİ''
''Hiçbir terörist saldırının amacına ulaşamayacağını güçlü ve kararlı bir şekilde ifade ediyorum. Bir yanda PKK diğer yanda IŞİD Türkiye'yi abluka altına almıştır. Türkiye, Ortadoğu'daki tüm istikrarsızlıkları ithal etmiş durumdadır.

''IŞİD NEREDEYSE BULUNUP TEPELENMELİ...''
IŞİD neredeyse bulunup tepelenmeli PKK nereden nemalanıp takviye alıyorsa oralar işaretlenip tümden kurutulmalıdır.

''KUT'ÜL AMARE'DE KAZANDIK AMA...''
Biz Kut'ül Amare'de kazandık ama Mondros'ta belimizi büktüler, Sevr'de idamımıza hükmettiler. Gerçekten de Kut'ül Amare'de yendiğimiz güçlere çok geçmeden boyun büktük.


TBMM ANAYASA KOMİSYONU'NDAKİ KAVGALI DOKUNULMAZLIK GÖRÜŞMELERİ
'Milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla ilgili süreç buhrana girmiştir. HDP'liler çok iyi bildikleri terör yöntemlerini utanmadan kullanmaktadır. Gazi meclisin bu kavgalarla kesintiye uğraması utanç vericidir.

PKK SEVİCİ VEKİLLERİN DOKUNULMAZLIKLARI KALDIRILMALI
Tekme tokat kavga sahneleri şiddetin hangi boyutlara ulaştığını göstermesi açısından önemlidir. Meclis'te anlaşma sağlanamıyorsa sokakta nasıl anlaşacağız. HDP, TBMM'nin çalışmasını kilitlemektedir. Öncelikle PKK sevicisi milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması sağlanmalıdır.

DOKUNULMAZLIK KONUSU SÜRATLE SONUÇLANDIRILMALI
Türkiye'nin bugünkü şartlarını 90'lı yıllarla kıyaslamak abestir. Kürsülerde nefret kusan, genel kurulu karıştıran her değerimize söven hainlerin dokunulmazlığını kaldırmak artık en birincil görevimiz haline gelmiştir. Dokunulmazlık konusu süratle sonuçlandırılmalı. Kandil taşeronları adalete mutlaka teslim edilmelidir. Şimdi söz ve karar sırası AKP ve CHP'dedir. Türk milleti her şeyi izlemektedir'

OKTAY VURAL AÇIKLAMASI
Bahçeli, grup toplantısının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Devlet Bahçeli, bir gazetecinin, 'MHP milletvekilleri arasında sizi desteklemek için bir deklarasyon hazırlandığı, bazı milletvekillerinin ise imzalamadığı yönünde haberler var. Böyle bir deklarasyon var mı?' sorusu üzerine, böyle bir deklarasyon görmediğini bildirdi.

Bahçeli, ancak ne varsa bazı çevrelerden öğrendiklerine işaret ederek, 'Şimdi inceleyin var mı böyle bir şey' yanıtını verdi.


'BİZİ BÖLMEYE ÇALIŞIYORSUNUZ, CHP'Yİ KARMAKARIŞIK EDİYORSUNUZ'
'MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ile arasında bir soğukluk olduğuna dair' haberlerin anımsatılması üzerine Bahçeli, şöyle dedi:

'Oktay Bey, çok değerli bir kardeşimizdir. Meclis'te beni temsil eden grup başkanvekilidir. Onunla aramızda soğukluk olabilir mi? Nereden çıkarıyorsunuz bunları? Bizi bölmeye çalışıyorsunuz, CHP'yi karmakarışık ediyorsunuz, şimdi de Pelikan stratejisiyle ortalığı karıştırıyorsunuz. Sizin göreviniz nedir? Hiç mi düşünceniz olumlu olmayacak Hiç mi bütünleştirici olmayacak Basın demek, Türkiye'yi inkar etmek demek midir? Buna dikkat edin.'

Bahçeli, bir gazetecinin, 'AK Parti'de kaynayan kazan olduğu söyleniyor' demesi üzerine, başka partilerin iç işlerine karışmadıklarını, dedikodu yapmadıklarını, fitnenin yayılmasına da katkı sağlamadıklarını, kendilerinin MHP olduğunu kaydetti.

HDP'li milletvekillerinin, dokunulmazlıklara ilişkin anayasa değişikliği teklifi görüşmelerinin yapıldığı TBMM Anayasa Komisyonunu, 'Biji serok Apo sloganı atarak ve marş söyleyerek terk ettikleri'nin anımsatılması üzerine Bahçeli, bunun, cinnet hali olduğunu belirtti. Bahçeli, 'Gazi Meclis'te bulunacaksın, İmralı'daki caniyi burada öveceksin. Bunun konuşulması dahi doğru değildir. Bunlar, zavallı insanlar haline gelmiştir' ifadesini kullandı.