Adana'da Anne İle Kızının Öldürülmesi

Annesini ve kız kardeşini öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan sanık ile firardaki babanın yargılanmasına devam edildi.

Adana'da, geçen yıl annesini ve kız kardeşini öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan sanık ile firardaki babanın yargılanmasına devam edildi.

Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanık Abdullah Budak, tutuksuz yargılanan İbrahim Öztürk, öldürülen Semire Balık’ın annesi Lamia, kardeşleri Mustafa ve Ekrem Balık ile avukatları hazır bulundu.

Mahkeme heyeti, İbrahim Öztürk’ü, önceki ifadeleri çelişkili olduğu gerekçesiyle tekrar dinledi. Öztürk, olay akşamı evinin penceresinden baktığında aşağıda arabanın yanında, firari sanık Hüseyin Budak'ı gördüğünü belirterek, 'Aşağıya indiğimde oğlu Abdullah da yanındaydı. Arabanın içinde kimseyi görmedim. Ortam karanlıktı' dedi.

Savcı, Hüseyin Budak’ın yakalanmasının uzun sürebileceğini, sanığın dosyasının ayrılmasını, eylemin tek silahla işlenmiş olması nedeniyle Abdullah Budak’ın adli kontrolle tahliye edilmesini talep etti.

Öldürülen anne ile kızın avukatları, savcının bu taleplerine itiraz etti. Kızı ile torunu öldürülen Lamia Balık, 'Davacıyım sonuna kadar. Hakkımı adalete havale ediyorum” dedi.

Söz verilen Abdullah Budak ise 'Ben öldürmedim, mağdurum” diyerek tahliyesini istedi.

Mahkeme heyeti, savcının taleplerini reddedip Abdullah Budak’ın tutukluluk halinin devamına karar verdi, duruşma 14 Temmuz'a ertelendi.

Duruşma çıkışı adliye binası arkasında basın açıklaması yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi Nida Ateş, geçen yıl 300 kadının cinayete kurban gittiğini belirterek, 'Biz, kadın katillerine indirim uygulanmamasını istiyoruz, indirimler kaldırılsın' dedi.

Anne Lamia Balık da kızı ile torununun mal paylaşımı yüzünden öldürüldüğünü öne sürerek, 'Hüseyin, kızıma ‘Sana mal vermeyiz’ diyordu. Oğlu ile birlikte kızım ve torunumu öldürüp otobana attılar. Adlarını da kötüye çıkardılar. Bunlar şeytan, ciğerimi yaktılar. Bunları önce Allah’a havale ediyorum, sonra adalete. Müebbetle cezalandırılmalarını istiyorum' diye konuştu.

Semire Balık ve kızı Ayşe Işık, 16 Mart 2015'te, Adana-İçel otoyolu Karaisalı kavşağı yakınlarında, yol kenarında tabancayla öldürülmüş halde bulunmuştu. Anne kızı, mal paylaşımı yüzünden eski eşi Hüseyin Budak ile oğlu Abdullah Budak'ın tabancayla öldürdüğü, kendilerine İbrahim Öztürk'ün yardımcı olduğu iddia edilmişti.
Kaynak: AA