Milas'ta Aday Öğretmenler Emekli Öğretmenlerle Bir Araya Geldi

Emekli öğretmenler, Milas’ta staj yapan aday öğretmenlerle bir araya gelerek tecrübelerini aktardı.

Milas'ta Aday Öğretmenler Emekli Öğretmenlerle Bir Araya Geldi
Milas’ın çeşitli okullarında stajyer olarak görev yapan aday öğretmenler, Milas Milli Eğitim Müdürlüğünün organizasyonuyla, tecrübeli emekli eğitimcilerden deneyimlerini öğrendi.

26 aday öğretmen, Milli Eğitim Bakanlığının, “Aday Öğretmen Yetiştirme Programı” kapsamında “Tecrübe ile Buluşma” etkinliği yapıldı.

Kaymakamlık Toplantı Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Milas Milli Eğitim Müdürü Şaban Karakoç, Şube Müdürü Abdullah Er, konuşmacı olarak davet edilen emekli sınıf öğretmeni Durmuş Cüce ve emekli matematik öğretmeni Mehmet Çakıroğlu katıldı.

Öğretmenlik mesleğinde 30 yıllık tecrübe sahibi olan iki isim, adaylara öğrencilere, velilere nasıl yaklaşmaları gerektiğini, olumsuzluklar karşısında izleyebilecekleri yöntemlere ilişkin deneyimlerini aktardılar.

Cüce ve Çakıroğlu, her şeye rağmen öğretmenlik mesleğinin en kutsal meslek olarak görüldüğünü belirterek, adaylara mesleklerini çok sevmeleri ve kendilerini sürekli geliştirmeleri konusunda tavsiyeler verdi. Adayların sorularını da yanıtlayan emekli öğretmenlerin sohbeti samimi bir ortamda geçti.

Katılımları nedeniyle eğitimcilere Karakoç ve Er çiçek verdi.
Kaynak: İHA